PAL-V Liberty, prima masina zburatoare din lume, a primit unda verde pentru a circula in EUROPA

PAL-V Liberty, prima masina zburatoare din lume, a primit unda verde pentru a circula in EUROPA
  • Prima masina zburatoare din lume
  • A primit unda verde pentru a circula in Europa
  • Urmeaza certificarea pentru a putea zbura
Distribuie pe Facebook

Autoritatile europene au decis ca PAL-V Liberty, prima masina zburatoare din lume, poate circula in siguranta pe strazile de pe Batranul Continent. Acum urmeaza certificarea pentru zbor.

Danezii de la PAL-V sunt cu un pas mai aproape de a comercializa prima masina zburatoare din lume. Este vorba despre PAL-V Liberty, jumatate masina, jumatate aerogir.

Pana la a o vedea in aer, PAL-V Liberty mai trebuie sa treaca prin mai bine de 1.200 de teste, trebuie sa aiba la activ 150 de ore de zbor si mai apoi sa primeasca certificarea din partea EASA, Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatiei.

Momentan insa, PAL-V Liberty a indeplinit toate conditiile pentru a circula in siguranta pe soselele europene. Totul in urma unor teste riguroase care i-au testat viteza, franele, emisiile si nivelul de zgomot pe care il face.

Danezii au depus documentele pentru ca Liberty sa primeasca certificarea de zbor inca din 2015 iar ca termen de finalizare este anul 2022.

"Am cooperat cu autoritatile vreme de multi ani pentru a ajunge la acest obiectiv [...] A fost destul de greu ca un "avion pliant" sa treaca toate testele pentru a putea circula pe sosea. Pentru mine, trucul in realizarea cu succes a masinii zburatoare este sa ne asiguram ca proiectul respecta atat reglementarile aeriene cat si pe cele rutiere," a declarat Mike Stekelenburg, inginerul sef al celor de la PAL-V.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 29 Octombrie 2020