Passat-ul nu are nicio sansa in fata lui. Noul PEUGEOT 508 SW este elegant, plin de tehnologie si luxos la interior

Passat-ul nu are nicio sansa in fata lui. Noul PEUGEOT 508 SW este elegant, plin de tehnologie si luxos la interior
  • Peugeot a lansat noul 508 SW
  • A preluat majoritatea elementelor de design de la sedan
  • Debuteaza oficial la Salonul Auto de la Paris
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez de automobile a lansat cu putin timp in urma noul 508 SW. Versiunea break a modelului care a debutat anul acesta la Geneva urmeaza sa fie prezentat in fata publicului larg in luna octombrie la Paris.

In ciuda poftei tot mai mari pentru SUV-uri pur-sange sau crossovere, break-urile raman inca in topul preferintelor clientilor europeni. Francezii de la Peugeot au studiat foarte bine piata si au vazut ca oamenii cauta break-uri utile, fiabile, cu un design deloc traditional si cu materiale premium in habitaclu.

Asa a luat nastere noul 508 SW, un model care promite sa fure din clientii Volkswagen-ului Passat Variant.

Peugeot 508 SW

Majoritatea elementelor estetice au fost preluate de la sedanul lansat in urma cu cateva luni la Salonul Auto de la Geneva, inclusiv partea frontala sculptata, blocurile de lumini frontale cu LED si forma stopurilor. Partea dorsala a fost redesenata foarte elegant, cu un stalp C destul de ingust si un plafon plonjat care nu afecteaza mai deloc spatiul interior.

Peugeot 508 SW

Ca tot veni vorba, noul Peugeot 508 SW este foarte generos cu pasagerii sai, carora le ofera multiple spatii de stocare si un portbagaj mai mult decat incapator. Cu bancheta spate in pozitie normala, volumul de incarcare este de 530 de litri, insa odata ce rabatezi locurile din spate obtii pana la 1780 de litri.

Peugeot 508 SW

La interior, producatorul din Hexagon a incercat sa se apropie cat se poate de mult de segmentul premium, cu materiale si finisaje de cea mai buna calitate si mai ales cu nelipsitul i-Cockpit. Ca si in cazul mai multor modele din gama, inclusiv a sedanului 508, si versiunea SW primeste acelasi volan de dimensiuni reduse, instrumentarul de bord digital cu display de 12.3 inch sau cel de 10 inch pentru sistemul multimedia.

Peugeot 508 SW

Acesta din urma este compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto sau Peugeot Mirrorlink si ofera printre altele, un sistem de navigatie 3D.

Peugeot 508 SW

Asa cum ziceam la inceputul acestui articol, noul break al francezilor este intesat cu tehnologie, iar printre cele mai notabile functii amintim Adaptive Cruise Control, Infrared Night Vision, Parking Assist, Automatic Emergency Braking, Lane Keep Assist, Automatic High Beams, Street and Speed Sign Recognition sau Blind-Spot Monitoring.

Peugeot 508 SW

Gama de motorizari a fost si ea preluata de la versiunea sedan. Amatorii propulsoarelor pe benzina vor putea opta pentru unitatea de 1.6 litri, cu 180 sau 225 de cai putere, care vine alaturi exclusiv de o transmisie automata cu opt trepte de viteza.

Peugeot 508 SW

De partea cealalta avem motoarele diesel, cu capacitati cilindrice cuprinse intre 1.5 si 2.0 litri, care livreaza puntii fata 130, 160 sau 180 de cai putere. De mentionat faptul ca cel mai slab agregat pe motorina poate fi alaturat si unei cutii manuale de viteze cu sase trepte. In rest, singura disponibila este cea automata cu opt rapoarte.

Peugeot 508 SW

Peugeot nu a uitat de clientii care prefera o motorizare alternativa, astfel ca pentru acestia va lansa in cea de-a doua jumatate a lui 2019 un propulsor plug-in hybrid pe benzina.

Peugeot 508 SW

Noul Peugeot 508 SW va fi lansat oficial cu ocazia Salonului Auto de la Paris, urmand ca vanzarile pe piata europeana sa debuteze in prima luna a anului viitor.

Peugeot 508 SW

Peugeot 508 SW

Peugeot 508 SW

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Peugeot 508 SW
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 6 Iunie 2018