Peugeot 208 castiga premiul de: Volanul de Aur 2012 in Romania

Peugeot 208 castiga premiul de: Volanul de Aur 2012 in Romania
Competitia "Volanul de Aur" desemneaza in fiecare an cele mai bune masini alese dintre noutatile anului respectiv. Exista o editie naionala si una europeana. Cea nationala din acest an a avut o participare record: peste 10.000 de persoane au ales dintre 44 modele complet noi prezentate, trimitand votul lor in urma unei campanii care a avut loc in revista Auto Bild.
Distribuie pe Facebook
Rezultatele pe Romania la clasa mini / mica sunt urmatoarele:
1. Peugeot 208: 2.936 voturi;
2. Opel Adam: 1.858 voturi;
3. Fiat Panda: 1.788 voturi;
4. Renault Clio: 1.764 voturi;

5. Skoda Citigo: 1.558 voturi.

Peugeot a obtinut o victorie mai clara decat era de asteptat cu noul 208. Designul, tehnologiile care au dus la reducerea masei si noile motoare economice sunt principalele atuuri ale lui 208.

De la locul al doilea in jos s-a inregistrat cea mai stransa lupta din acest an. Celelalte patru modele au fost despartite de doar 300 de voturi. Opel Adam, inca nelansat la momentul inchiderii concursului, a obtinut un promitator loc doi, iar noul Renault Clio, lansat de asemenea dupa incheierea concursului, s-a clasat pe locul patru, cu un numar important de voturi.

Cu peste 150.000 de comenzi inregistrate in Europa pana la sfarsitul lunii octombrie, noul Peugeot 208 s-a clasat pe locul 3 in topul vanzarilor segmentului B european in luna septembrie.

Printre distinctiile primite de la momentul lansarii, se numara si:
- "Comfort Innovation of the Year" pentru ecranul tactil multimedia, acordat de un juriu international de jurnalisti;

- Cea mai buna masina din segmentul B, acordat de publicatia britanica Auto Express.

Distribuie pe Facebook
mai multe