Peugeot 308 GTI: 250 CP pentru rivalul noului VW Golf GTI

Peugeot 308 GTI: 250 CP pentru rivalul noului VW Golf GTI
  • Noul Peugeot 308 GTI debuteaza anul viitor
  • Modelul va ascunde sub capota circa 250 CP
  • Francezii ar putea lansa pe piata si un 308 R
Distribuie pe Facebook

Noul Peugeot 308 GTI a fost surprins pentru prima oara in teste, hot-hatch-ul frantuzesc facandu-si aparitia pe strazi (aproape) complet necamuflat!

Asteptat sa soseasca pe piata in cursul anului 2014, noul Peugeot 308 GTI va gazdui sub capota "undeva in jurul a 250 cai putere", conform lui Christophe Valet. De asemenea, oficialul companiei franceze a mai anuntat ca urmatoarea generatie a hot-hatch-ului din Hexagon se va bucura si de prezenta unei suspensii modificate, ce promite un plus de manevrabilitate datorita revizuirii arcurilor si amortizoarelor, respectiv coborarii garzii la sol cu cateva zeci de milimetri.

In ceea ce priveste aspectul vizual, informatiile lipsesc cu desavarsire la acest moment, insa este mai mult ca sigur faptul ca viitorul Peugeot 308 GTI se va diferentia de versiunea standard a hatchback-ului francez printr-un design revizuit al spoilerelor fata si spate. Nu vor lipsi din meniul exterior nici jantele de dimensiuni generoase, eleronul pentru plafonul sau evacuarea dubla, cateva accente sportive fiind asteptate, de asemenea, si la nivelul aspectului interior.

Peugeot 308 GTI - Poze SpionPeugeot 308 GTI - Poze Spion

Iar Noul Peugeot 308 GTI este doar inceputul. Conform unor informatii din interiorul companiei, francezii vor veni pe piata si cu o versiune de productie a impresionantului concept car Peugeot 308 R, versiune de productie despre care se spune ca va ascunde sub capota un 1.6 turbo capabil sa ofere celui aflat la volan undeva in jurul a 270 cai putere. Sau poate chiar mai mult, depinde acum ce se va intampla in compartimentul motor al viitorului 308 GTI.

Asadar, acestea fiind spuse, se pare ca ultima generatie a hot-hatch-ului german Volkswagen Golf GTI se pregateste de o competitie serioasa, acelasi lucru fiind valabil si pentru varianta de top Volkswagen Golf R. Ramane insa de vazut daca noile Peugeot 308 GTI, respectiv 308 R vor scoate si foc sau se vor multumi sa produca numai fum...

Peugeot 308 GTI - Poze SpionPeugeot 308 GTI - Poze Spion

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Peugeot 308 GTI - Poze Spion
mai multe