Peugeot 308 GTI facelift ameninta cu 290 de cai putere pozitia rivalilor din segment

Peugeot 308 GTI facelift ameninta cu 290 de cai putere pozitia rivalilor din segment
  • Peugeot 308 GTI facelift va beneficia de cateva schimbari de design
  • Puterea motorului este asteptata sa creasca
  • Primele zvonuri vorbesc de 290 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, Peugeot-ul 308 GTI facelift va beneficia de cateva schimbari de design dar si de o crestere a puterii motorului de 1.6 litri de sub capota. Astfel, sportiva franceza ameninta pozitiile Renault-ului Megane RS si ale Seat-ului Leon Cupra.

In contextul in care majoritatea modelelor din segmentul hot-hatch-urilor au primit sau urmeaza sa primeasca o crestere a puterii motorului, Peugeot-ul 308 GTI cu ai sai 270 de cai putere nu ar mai prezenta niciun interes din partea clientilor.

Peugeot 308 GTI

Tocmai de aceea, constructorul francez de automobile ar urma sa lucreze putin la propulsorul THP de 1.6 litri de sub capota compactei sportive, pentru a genera ceva mai multa putere. Potrivit publicatiei La Revue Automobile, facelift-ul 308 GTI ar putea beneficia de 290 de cai putere, cu 20 mai multi decat modelul actual, in timp ce masa totala ar urma sa ramana la 1.205 kilograme, iar acceleratia de la 0 la 100 de km/h ar trebui sa se realizeze in maxim 6 secunde.

Peugeot 308 GTI

Totodata, hot-hatch-ul din Hexagon va propune si cateva schimbari de design, in special in partea frontala, acolo unde isi va face aparitia o bara de protectie putin sculptata si blocuri optice cu o semnatura diferita de cea a modelului pe care il inlocuieste. Mai mult decat atat, sportiva este asteptata sa primeasca jante speciale si mai multe nuante exterioare noi.

Peugeot 308 GTI

Daca intr-adevar aceste zvonuri se dovedesc adevarate, atunci Peugeot-ul 308 GTI va putea lupta mai bine cu rivalii din segment, in special cu Renault-ul Megane RS si Seat-ul Leon Cupra. Cele doua modele urmeaza sa beneficieze si ele de o crestere a puterii motorului, unele voci vorbind chiar de atingerea pragului de 300 de cai putere.

Peugeot 308 GTI

Francezii sunt asteptati sa lanseze noul 308 GTI in cadrul unui eveniment care va avea loc in cursul lunii iunie.

Peugeot 308 GTI

Peugeot 308 GTI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Peugeot 308 GTI
mai multe