PEUGEOT a publicat astazi TOATE DETALIILE oficiale. Uite tot ce trebuie sa stii despre NOUL 508!

PEUGEOT a publicat astazi TOATE DETALIILE oficiale. Uite tot ce trebuie sa stii despre NOUL 508!
  • Peugeot prezinta oficial noul 508
  • Automobilul francez ofera pana la 225 CP
  • Premiera publica are loc la Geneva
Distribuie pe Facebook

La doar o zi distanta de la aparitia pe internet a primelor fotografii de presa, Peugeot a pus capat tuturor speculatiilor si a publicat toate materialele oficiale cu privire la cea de-a doua generatie a modelului 508.

Programat sa debuteze in mod public la inceputul lunii viitoare, cu ocazia editiei din acest an a evenimentului Geneva International Motor Show, noul automobil de clasa medie al companiei franceze concureaza impotriva unor nume precum Ford Mondeo, Opel Insignia, Renault Talisman sau Volkswagen Passat.

La baza celei de-a doua generatii a modelului 508 se afla platforma EMP2 dezvoltata in cadrul grupului PSA si pe care o regasim inclusiv in dotarea unor produse ca Peugeot 3008, Citroen C5 Aircross, DS7 Crossback si - surprinzator pentru unii, complet normal pentru altii, Opel Grandland X.

Odata cu trecerea la noua arhitectura, automobilul de clasa medie al companiei franceze pierde in medie 70 de kilograme comparativ cu predecesorul sau si trece la alte dimensiuni: atat lungimea, cat si inaltimea ori ampatamentul au scazut cu cativa milimetri, pe cand capacitatea portbagajului a crescut.

Din punct de vedere estetic, cea de-a doua generatie a modelului Peugeot 508 scoate la iveala un design specific fastback-urilor in cinci portiere, cu o parte frontala alungita si un posterior scurtat, care propune o formula extrem de interesanta la nivelul farurilor cu tehnologie LED, dar si alte detalii inedite.

In interior, noul automobil de clasa medie al companiei franceze isi asteapta viitorii pasageri alaturi de celebrul i-Cockpit care, in cazul de fata, se traduce printr-un volan compact in doua spite, afisaj pe parbriz, instrumente digitale de bord si, nu in ultimul rand, un display tactil de zece inch pentru consola centrala.

Acum, daca vine vorba despre gama de motorizari, cea de-a doua generatie a modelului Peugeot 508 anunta trei unitati mari si late, dupa cum urmeaza: un benzinar 1.6 PureTech cu 180 sau 225 CP sub capota si doua diesel-uri BlueHDi de 1.5 ori 2.0 litri, care dezvolta puteri maxime de 130, 160 sau 180 CP.

Cu exceptia versiunii BlueHDi 130, disponibila si in compania unei cutii manuale cu sase trepte de viteza, toate variantele noului automobil de clasa medie al companiei franceze vor fi comercializate, in standard, alaturi de o transmisie automata cu opt rapoarte; totodata, tractiunea fata este singura optiune oferita.

Productia celei de-a doua generatii a modelului Peugeot 508 se va desfasura la uzina Mulhouse din Hexagon, iar vanzarile vor lua startul in luna septembrie; prima aparitie publica va avea loc la inceputul lui martie, in cadrul editiei din acest an a evenimentului Geneva International Motor Show.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (39) Poze Peugeot 508
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 22 Februarie 2018