Porsche anunta primul sau model in patru cilindri din ultimii 20 de ani

Porsche anunta primul sau model in patru cilindri din ultimii 20 de ani
  • Porsche a anunta o noua versiune de baza pentru crossover-ul Macan
  • Modelul ofera un propulsor turbo de doi litri, circa 237 CP si 350 Nm
  • Consumul mediu de carburant variaza intre 7.2 si 7.5 litri la 100 km
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Noul Porsche Macan va fi disponibil la vanzare, incepand cu anul acesta, si intr-o versiune cu motor turbo in patru cilindri, de doi litri si 237 de cai putere.

Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles din toamna anului trecut, primul crossover din istoria germanilor de la Porsche poate fi comandat actualmente exclusiv in compania unor motorizari V6 supraalimentate.

Astfel, iubitorii performantelor desavarsite au la dispozitie doua versiuni diferite, atat un Macan S de 340 CP, cat si un Macan Turbo de 400 CP, in timp ce clientii aflati in cautarea eficientei absolute pot opta pentru un Macan S Diesel ce gazduieste circa 258 de cai putere.

Noul Porsche MacanNoul Porsche Macan

Noul Porsche Macan

Cum sansele de a primi un propulsor cu opt cilindri in V sunt limitate la acest moment, modelul compact al producatorului de automobile din Stuttgart nu va rata oportunitatea de a oferi viitoriilor sai posesori o unitate cu numai patru cilindri in linie.

Primul Porsche cu un astfel de motor in ultimii aproximativ 20 de ani, noul Macan vine la pachet impreuna cu o motorizare turbo de doi litri, ce livreaza tuturor celor patru roti undeva in jurul a 237 de cai putere si 350 de Newton-Metri.

Noul Porsche Macan

Noul Porsche MacanNoul Porsche MacanNoul Porsche Macan

Adaugam pe lista cu specificatii tehnice si o transmisie PDK cu dublu ambreiaj (singura optiune disponibila, de altfel), iar primii 100 km/h vin dupa fix 6.9 secunde. Viteza maxima este de 223 km/h, in timp ce consumul mediu de carburant se situeaza in jurul intervalului 7.2 - 7.5 litri la 100 de kilometri.

Informatiile cu privire la noua versiune de baza a modelului Porsche Macan se opresc pentru moment aici, insa se pare ca automobilul compact al producatorului din Stuttgart va putea fi achizitionat doar la comanda speciala si numai din cateva tari atent selectionate.

In Marea Britanie, crossover-ul german cu propulsor turbo in patru cilindri are un pret de pornire situat in jurul sumei de 40.000 de lire sterline si gazduieste pe lista cu dotari standard si jante pe 18 inci, functie start/stop, buton sport, control automat al climatizarii, lumini de pozitie si stopuri inzestrate cu tehnologia LED sau sistemele Porsche Traction Management (PTM), respectiv Porsche Stability Management (PSM).

Noul Porsche Macan

Noul Porsche Macan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Noul Porsche Macan
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 23 Aprilie 2014