Porsche Cayman isi schimba denumirea in asteptarea primului motor cu 4 cilindri

Porsche Cayman isi schimba denumirea in asteptarea primului motor cu 4 cilindri
  • Porsche pregateste un facelift major pentru actualul Cayman
  • Sportiva cu motor central din Stuttgart va primi un nou nume, plus o unitate turbo cu patru cilindri
  • De un tratament similar va avea parte inclusiv modelul Boxster
Distribuie pe Facebook

2016 va aduce schimbari importante in gama Porsche Cayman, sportiva cu motor central din Stuttgart urmand a primi o noua denumire, plus primul sau propulsor in patru cilindri. De un tratament similar va avea parte, bineinteles, si actualul Boxster.

Desi au trecut numai trei ani de la momentul lansarii sale, cea de-a doua generatie a modelului Porsche Cayman se pregateste de primirea unui facelift major.

Versiunea imbunatatita a sportivei cu motor central din Stuttgart va fi lansata pe piata chiar in 2016, printre modificarile pe care aceasta le va propune numarandu-se inclusiv... un nou nume.

Vorbim, mai exact, despre o completare a denumirii actuale cu indicativul 718, ca un tribut adus legendarei masini de curse construite de germani intre 1957 si 1962.

Asemeni acesteia, viitorul Porsche 718 Cayman va gazdui sub capota o unitate cu patru cilindri, supraalimentata cu o turbina atat pentru un plus de eficienta, cat si pentru o doza extra de performanta.

Porsche 718 Boxster si 718 Cayman

Porsche 718 Boxster si 718 Cayman

In prezent, singurul automobil al companiei din Stuttgart care se poate lauda cu o astfel de motorizare este prototipul 919, al carui V4 Turbo produce peste 500 CP.

In cazul versiunii imbunatatite a sportivei germane cu motor central, propulsorul de doi litri prezent la datorie va livra puntii spate fie 265 CP pentru modelul de baza, fie 315 CP in cazul variantei S.

Conform informatiilor disponibile la acest moment, clientii noului Porsche 718 Cayman vor avea in continuare la dispozitie si unitati aspirate cu sase cilindri, ca in prezent.

Acestea vor insoti insa doar echiparile de top, precum actualul GTS - care ofera 340 de cai putere si 380 de Newton-Metri dintr-o motorizare cu capacitate de 3.436 centimetri cubi.

De un tratament similar celui prezentat in randurile de mai sus va avea parte si modelul Boxster care, cu aceasta ocazie, isi va depasi surata acoperita in materie de pret.

Porsche 718 Boxster si 718 Cayman

Porsche 718 Boxster si 718 Cayman

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Decembrie 2015