Porsche vinde in Belgia un Boxster / Cayman de 2.7 litri si 211 CP

Porsche vinde in Belgia un Boxster / Cayman de 2.7 litri si 211 CP
  • Porsche ofera in Belgia o noua versiune de baza pentru gama Boxster / Cayman
  • Ambele modele utilizeaza un motor in sase cilindri, de 2.7 litri, 211 CP si 270 Nm
  • Preturile pornesc de la 52.030 euro (Boxster 211), respectiv 53.482 euro (Cayman 211)
Distribuie pe Facebook

Atunci cand vine vorba de masini sportive cu performante de top, Porsche este unul dintre primii constructori la care-ti fuge mintea. Nu acelasi lucru se poate spune insa si despre noile versiuni de baza ale modelelor Boxster si Cayman, care impart o motorizare aspirata de... 2.7 litri si 211 cai putere.

Zvonuri cu privire la posibilitatea lansarii unei noi versiuni de baza in gama Porsche Boxster / Cayman au tot circulat pe internet in ultima perioada de timp, insa majoritatea surselor indicau utilizarea unui motor supraalimentat cu patru cilindri pentru propulsia acestei variante.

In realitate, cele doua modele - care par a fi disponibile la vanzare exclusiv pe piata auto din Belgia, sunt puse in miscare tot de o unitate flat-six de 2.7 litri, cei 211 cai putere si 270 Newton-Metri din dreptul valorilor maxime dezamagind complet prin prisma raportului CP per litru rezultat.

Apoi, daca vine vorba de performante, timpul de 6.2 - 6.4 secunde necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h, respectiv viteza maxima de 243 - 246 kilometri pe ora nu suna chiar rau, asta pana ce realizam ca pana si un Volkswagen Golf GTI se descurca la fel de bine.

Cat despre consumul mediu de carburant, acesta variaza si el in functie de alegerea facuta, minimul de 7.7 litri la 100 km fiindu-i atribuit Cayman-ului cu transmisie PDK, in timp ce maximul de 8.4 litri la 100 km ii revine Boxster-ului servit alaturi de cutia manuala oferita in standard.

Cu riscul de a ne repeta, cele doua modele par a fi disponibile la vanzare exclusiv pe piata auto din Belgia, la un pret de pornire de 52.030 euro pentru versiunea Porsche Boxster 211, respectiv 53.482 euro pentru varianta Porsche Cayman 211.

Aceasta nu este prima astfel de miscare facuta de oficialii producatorului german de automobile, clientii din Marea Britanie avand la dispozitie - spre deosebire de restul Europei (cel putin), si un Macan dotat cu motor turbo in patru cilindri, de doi litri, 237 cai putere si 350 Newton-Metri.

Distribuie pe Facebook
mai multe