Povestea continua: Mercedes G-Class primeste un nou Facelift

Povestea continua: Mercedes G-Class primeste un nou Facelift
  • Mercedes anunta un nou facelift pentru legendarul G-Class
  • Imbunatatirile estetice au fost pastrate la un nivel minim
  • Modificarile tehnic includ (si) o noua motorizare V8 turbo
Distribuie pe Facebook

In timp ce modificarile estetice sunt aproape invizibile, imbunatatirile de ordin tehnic promit sa-si faca din plin simtita prezenta. Mai ales daca vine cumva vorba despre performanta pe sosea.

Cel mai longeviv model de teren din istoria germanilor de la Mercedes-Benz, legendarul off-roader G-Class se (re)innoieste pentru versiunea 2016. Si nu, forma patratoasa a caroseriei, creionata in urma aproximativ 36 de ani, nu a disparut din peisaj.

Au fost modificate, in schimb, liniile ce insotesc atat spoilerele fata si spate, cat si pragurile laterale. Mici retusuri ne intampina, de asemenea, si la nivelul paletei de jante, respectiv culori exterioare, lista cu imbunatatiri vizuale incheindu-se in cele din urma cu noile ceasuri din dotarea panoului de bord.

Mercedes G-class Facelift

Mercedes G-class FaceliftMercedes G-class Facelift

In ceea ce priveste departamentul tehnic, principala surpriza o reprezinta noua motorizare V8 bi-turbo de patru litri si 422 de cai putere, preluata de la proaspat lansatul Mercedes AMG GT si instalata sub capota variantei G500.

Deloc surprinzator, fanii performantelor in linie dreapta se vor putea bucura in continuare si de serviciile modelelor G63, respectiv G65 AMG, care ofera acum un plus de 27, respectiv 18 CP - comparativ cu versiunea actuala a legendarului off-roader german.

Ce spuneai? Preferi cumva eficienta in detrimentul acceleratiilor fulminante? Nici o problema. Asemeni predecesorului sau, Mercedes-ul G-Class Facelift va putea fi comandat si intr-o varianta G350d, cu mentiunea ca V6-le turbodiesel prezent la datorieaza livreaza acum un total de 245 CP.

Intr-un final, viitorii clienti vor mai experimenta si o doza extra de confort (pe sosele) multumita noilor amortizoare destinate suspensiei, lista cu modificari incheindu-se intr-un final cu optimizarile aduse sistemelor ABS, ESP si ASR.

Versiunea imbunatatita a legendarului off-roader Mercedes G-Class va fi disponibila la vanzare incepand cu vara acestui an, la un pret momentan neanuntat - drept pentru care precizam ca actualul model porneste de la 87.066 euro pe piata auto din Germania.

Mercedes G-class Facelift

Mercedes G-class Facelift

Mercedes G-class Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (32) Poze Mercedes G-class Facelift
mai multe