Pregateste-te de ceva tare de la Volkswagen. Ai in fata cel mai rapid GOLF GTI din istoria brandului

Pregateste-te de ceva tare de la Volkswagen. Ai in fata cel mai rapid GOLF GTI din istoria brandului
  • Este cel mai rapid Golf GTI din istoria brandului
  • Nemtii l-au botezat Golf GTI TCR
  • Debuteaza pe 9 mai la Wörthersee
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile vrea sa ii uimeasca pe toti cei prezenti pe 9 mai la cea mai mare intalnire a posesorilor de GTI-uri, organizata in orasul austriac Reifnitz am Wörthersee. Cel mai rapid Golf GTI din istoria brandului debuteaza pe piata spre finalul anului.

Posesorii de Golf-uri GTI, si nu numai, transforma in fiecare an oraselul austriac Reifnitz am Wörthersee intr-un rai pentru fanii acestui model. Anul trecut, aproximativ 7.300 de masini au putut fi admirate de circa 125.000 de vizitatori pe malul lacului devenit un Mecca pentru impatimitii auto.

Volkswagen Golf GTI TCR

La editia din acest an, Volkswagen tocmai a anuntat ca aduce cel mai rapid Golf GTI din istoria brandului. Prototipul care va fi prezent pe 9 mai la Wörthersee este aproape finalizat, astfel ca va fi lansat pe piata spre finalul acestui an.

Volkswagen Golf GTI TCR

Denumit Golf GTI TCR, acesta este versiunea de strada a modelului care alearga in seria TCR (Touring Car Racing). Sub capota regasim un propulsor de 2.0 litri turbo, care va livra puntii fata 290 de cai putere si 370 Nm cuplu, prin intermediul unei cutii de viteze automate cu dublu-ambreiaj si sapte trepte.

Volkswagen Golf GTI TCR

Volkswagen a precizat doar viteza maxima pe care o va atinge noua editie speciala a celebrului hot-hatch, si anume 250 de km/h sau 265 de km/h cu limitatorul de viteza dezactivat. Repriza 0-100 de km/h ramane asadar necunoscuta, insa mai multe voci sustin ca va dura 4.7 sau 4.8 secunde.

Volkswagen Golf GTI TCR

Asa cum se poate observa din aceste imagini publicate de nemti, noul Golf GTI TCR se va deosebit de celelalte versiuni din gama printr-o parte dorsala mai agresiva cu un difuzor de aer mai proeminent, doua iesiri pentru sistemul de evacuare, jante cu cinci spite duble si o parte frontala sportiva.

Distribuie pe Facebook
mai multe