Presimteam ca Renault va aduce pick-up-ul Alaskan in Europa, dar acum e oficial

Presimteam ca Renault va aduce pick-up-ul Alaskan in Europa, dar acum e oficial
  • Renault va aduce modelul Alaskan si in Europa
  • Confirmarea a venit inaintea Salonului Auto de la Geneva
  • Acesta va fi asamblat la uzina Nissan din Barcelona
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez de automobile a confirmat lansarea pick-up-ului Alaskan si pe piata din Europa. Acest model urmeaza sa debuteze pe Batranul Continent cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie.

Pana acum ceva vreme, piata din Europa nu era foarte receptiva la pick-up-uri, tocmai din acest motiv mai multi constructori de automobile au dezvoltat astfel de vehicule pentru piete precum America de Nord sau Sud, Rusia sau China. Insa, intre timp lucrurile s-au schimbat, si camionetele au inceput sa fie cautate si de europenii care doresc o masina practica, cu o garda ceva mai mare la sol.

Renault Alaskan

Analizand acest trend si vazand oportunitatea unui profit semnificativ si din acest segment, constructorul francez de automobile a decis intr-un final sa aduca modelul Alaskan, dezvoltat initial exclusiv pentru America de Sud, si in Europa.

Renault Alaskan

Confirmarea a venit in interiorul comunicatului de presa care prefateaza Salonul Auto de la Geneva, unde scrie negru pe alb ca "Noul Koleos si pick-up-ul Alaskan isi vor face aparitia pe piata europeana in 2017."

Renault Alaskan

Prima camioneta pur-sange Renault este dezvoltata pe aceeasi platforma ca si Nissan Navara sau noul Mercedes X-Class, si va si asamblata cel mai probabil la uzina Nissan din Barcelona. Avand in vedere normele de poluare si standardele diferite pe care le avem in Europa, Alaskan va putea fi comandat intr-o singura varianta de caroserie (cu cabina dubla) si cu un singur propulsor.

Renault Alaskan

Este vorba despre unitatea turbo diesel de 2.3 litri dCi, care in varianta de baza dezvolta 161 de cai putere si 403 Nm cuplu. Daca este acompaniata de doua turbine, puterea creste la 187 de cai putere si 450 Nm, suficient pentru orice masina utilitara.

Renault Alaskan

In standard, Renault Alaskan va beneficia de o transmisie manuala cu 6 rapoarte, insa pe lista de dotari optionale va fi inclusa si o cutie de viteze automata cu 7 trepte.

Renault Alaskan

Asa cum spuneam mai sus, pick-up-ul va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, alaturi de mai multe modele ale constructorului din Hexagon, inclusiv Koleos facelift.

Renault Alaskan

Renault Alaskan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Renault Alaskan
mai multe