Presiunile fanilor au dat roade. Ford va construi 500 de exemplare GT in plus

Presiunile fanilor au dat roade. Ford va construi 500 de exemplare GT in plus
  • Ford a anuntat ca va mai construi inca 500 de exemplare ale modelului GT
  • Productia va fi prelungita cu doi ani, iar numarul total va ajunge astfel la 1000 de unitati
  • Asamblarea va incepe dupa ce primul set de masini va fi terminat
Distribuie pe Facebook

Din cauza cererilor foarte mari dar si din cauza presiunilor fanilor marcii americane, Ford a anuntat ca va construi 500 de exemplare GT in plus, numarul total ajungand astfel la 1000 de unitati.

Saga Ford-ului GT nu s-a incheiat inca. Dupa ce initial constructorul american a declarat ca va construi doar 500 de exemplare, iar nu mai putin de 6509 doritori s-au batut pe acestea, cei ramasi pe dinafara au criticat dur criteriile de alegere a viitorilor posesori de GT.

Deoarece una dintre criteriile importante de selectie era potentialul de promovare, au fost alese mai multe vedete Youtube sau artisti, iar colectionarii si pasionatii au fost ignorati total, chiar daca s-au inscris pe liste si au si trimis scrisori de intentie.

Dar presiunile acestora au dat roade, iar acum Ford a anuntat ca va prelungi productia modelului GT cu inca doi ani, timp in care vor construi inca 500 de unitati. Acestea vor fi asamblate dupa primul set de masini, iar anul al treilea de productie va fi rezervat pentru cei trecuti initial pe lista de "rezerve".

Pentru ultimele 250 de masini din cel de-al patrulea an va fi deschisa o noua sesiune de inscrieri, speram noi ceva mai bine pusa la punct decat cea initiala.

"Chiar daca nu putem sa producem cate un exemplar GT pentru fiecare dintre cei care au depus cereri ferme, vom asambla masini aditionale in efortul de a satisface mai multi dintre cei mai loiali ambasadori Ford. Vrem sa mentinem caracterul exclusivist al lui Ford GT, insa suntem constienti de importanta vitala a clientilor pe care ii are bradul nostru," a declarat Dave Pericak, directorul general al diviziei Ford Performance.

Fiecare exemplar al Ford-ului GT va costa aproximativ 450.000 de dolari iar viitorii proprietari vor fi obligati de catre constructorul american sa semneze un contract care ii va impiedica sa isi vanda masina pentru o anumite perioada de timp. In acelasi timp, acestia vor trebui sa isi puna viitorul supercar la dispozitia celor de la Ford pentru evenimente speciale daca le va fi cerut acest lucru.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 August 2016