Pretul celui mai potent SUV diesel din lume. Uite cu cat se vinde noul Audi SQ7 TDI

Pretul celui mai potent SUV diesel din lume. Uite cu cat se vinde noul Audi SQ7 TDI
  • Noul Audi SQ7 TDI porneste in Germania de la 89.900 de euro
  • SUV-ul german ofera un V8 cu doua turbine si un compresor electric
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 4.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Ofera un total de 435 de cai putere si are nevoie de numai 4.8 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora. Nu vorbim insa despre un automobil sport, asa cum ai putea crede initial, subiectul principal al acestei discutii reprezentandu-l de fapt un... SUV cu propulsie diesel.

A fost anuntat cu surle si trambite la inceputul acestei primaveri si a reusit sa impresioneze o lumea intreaga cu cifrele si numerele sale. 435 de cai putere si 900 de Newton-Metri? 4.8 secunde pana la 100 km/h si viteza maxima limitata la 250 de kilometri pe ora?

Nu este deloc intamplator ca noul Audi SQ7 TDI ocupa prima pozitie in topul celor mai performante SUV-uri cu propulsie diesel ale planetei. Nici BMW-ul X5 M50d, nici Mercedes-ul GLE 350d si nici macar Porsche-le Cayenne S Diesel nu pot concura cu acesta.

Audi SQ7 TDIAudi SQ7 TDI

Explicatia? Ei bine, dupa cum precizam si anterior, automobilul din Ingolstadt este pus in miscare de o unitate supraalimentata cu opt cilindri in V, cele doua turbine ale motorului de patru litri fiind insotite de un compresor electric si o baterie de 48 volti.

Lista cu specificatii tehnice continua cu o transmisie automata in opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala cu diferential central, noul Audi SQ7 TDI reusind sa ofere astfel aceleasi performante precum o masina sport - cel putin atunci cand vine vorba despre acceleratie.

Pentru cei care apreciaza comportamentul in viraje, automobilul din Ingolstadt adopta o suspensie pneumatica, bare stabilizatoare active pentru reducerea ruliului in viraje, dar si directie integrala. Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici discurile carbon-ceramice.

Audi SQ7 TDI

In ceea ce priveste departamentul estetic, noul Audi SQ7 TDI propune spoilere fata si spate agresiv stilizate, extensii uriase pentru aripile laterale, dar si jante cu design unic. Alte detalii exterioare includ blocuri optice cu tehnologia LED, eleron pentru plafon, dar si evacuare cvadrupla.

Senzatia de sportivitate se simte si la nivel de interior, acolo unde super-SUV-ul cu propulsie diesel din Ingolstadt ascunde insertii de alcantara, ornamente din fibra de carbon, dar si o pereche de scaune cu suport lateral marit sau un volan sport cu parte inferioara plata.

Revenind acum la partea cu adevarat interesanta, precizam ca noul Audi SQ7 TDI va fi disponibil la vanzare incepand cu mijlocul acestei luni, in schimbul unei sume minime de 89.900 de euro - atentie, pretul este valabil pentru piata auto din Germania!.

Audi SQ7 TDIAudi SQ7 TDI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (48) Poze Audi SQ7 TDI
mai multe