Preturi Ford Focus RS: Cat costa in Romania hot-hatch-ul de 350 CP?

Preturi Ford Focus RS: Cat costa in Romania hot-hatch-ul de 350 CP?
  • Noul Ford Focus RS s-a lansat pe piata din Romania
  • Preturile pornesc de la 37.000 de euro, TVA inclus
  • Clientii vor primi in schimb 350 CP si tractiune integrala
Distribuie pe Facebook

Dupa luni intregi de asteptare, noul Ford Focus RS s-a lansat in cele din urma si pe piata din Romania. Conform importatorului local, cea de-a treia generatie a popularului hot-hatch porneste de la 37.000 de euro.

A debutat in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in primavara anului trecut si a impresionat o lume intreaga cu motorul sau 2.3 turbo de 350 de cai putere.

Vorbim, bineinteles, despre cea de-a treia generatie a popularului Ford Focus RS care, spre deosebire de modelele anterioare, pluseaza cu un sistem de tractiune integrala si tehnologie Torque Vectoring.

Ford Focus RS - Noi poze

O transmisie manuala cu sase rapoarte se ocupa si de-aceasta data de livrarea valorilor maxime catre roti, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 4.7 secunde.

Fisa tehnica a noului Ford Focus RS continua cu viteza maxima de 266 kilometri pe ora si se incheie in cele din urma cu consumul mediu de carburant de 7.7 litri la 100 km.

In ceea ce priveste departamentul vizual, reteta celei de-a treia generatii a popularului hot-hatch porneste cu clasicele spoilere fata si spate agresiv stilizate.

Nu lipsesc insa din meniu nici pragurile laterale proeminente, eleronul pentru plafon sau jantele din aliaj ce ascund discuri de franare cu dimensiuni de pana la 350 de milimetri.

Ford Focus RS - Noi pozeFord Focus RS - Noi poze

La interior, volanul sport in trei spite, instrumentele de bord specifice si scaunele cu suport lateral marit reprezinta principalele atractii ale noului Ford Focus RS.

Drept urmare, acestea fiind spuse, revenim la prima idee, si anume pretul cu care hot-hatch-ul de 350 CP se vinde in Romania: 37.000 de euro sau, daca vrei, cu aproximativ 500 de euro mai mult decat un VW Golf R.

Printre dotarile pe care clientii le primesc in acesti bani se numara si urmatoarele: faruri bi-xenon, climatizare automata, tapiterie mixta piele / material textil, iluminare ambientala, ecran tactil de 8 inch sau radio cd cu 9 difuzoare.

Ford Focus RS - Noi poze

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Ford Focus RS - Noi poze
mai multe