Prezentare neobisnuita pentru Maserati GranTurismo. Ce aduce nou acest facelift

Prezentare neobisnuita pentru Maserati GranTurismo. Ce aduce nou acest facelift
  • Maserati a prezentat facelift-ul pentru GranTurismo
  • Dezvelirea a avut loc in fata sediului bursei din New York
  • Coupe-ul sportiv a primit cateva imbunatatiri minore
Distribuie pe Facebook

Constructorul italian de automobile a lansat cu putin timp in urma noul GranTurismo facelift. Dezvelirea a fost putin neobisnuita, ea desfasurandu-se in fata sediului bursei din New York.

Actuala generatie Maserati GranTurismo a debutat in premiera in 2007, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Acesta imparte platforma cu sedan-ul de performanta Quattroporte V, si beneficiaza de mai multe piese de la Ferrari-ul 599 GTB si Scaglietti.

2018 Maserati GranTurismo facelift

In ciuda acestor asemanari cu brand-ul din Maranello, GranTurismo a reusit sa se impuna si nu s-a luptat niciodata cu o criza de personalitate. Insa, coupe-ul sportiv avea mare nevoie de un facelift, pe care tocmai l-a primit oficial in fata sediului bursei din New York.

2018 Maserati GranTurismo facelift

Destul de previzibil, imbunatatirile aduse nu sunt deloc majore, intrucat design-ul a ramas in mare parte acelasi. Totusi, partea frontala a fost putin modificata, astfel ca acum aduce umpic cu conceptul Alifieri din 2014. Cea mai notabila schimbare aici este grila radiatorului, care acum are un design tridimensional.

2018 Maserati GranTurismo facelift

De-a lungul anilor, Maserati a primit mai multe plangeri cu privire la interiorul coupe-ului sportiv, asa ca acest facelift a rezoltat o mare parte din ele, daca nu chiar pe toate. Avem asadar scaune din piele oferite in standard, optional poti alege tapiterie din Alcantara, un ecran touchscreen nou cu diagonala de 8.4 inch pentru sistemul de infotainment, compatibil la randul sau cu Android Auto si Apple CarPlay, sau un sistem audio Harman Kardon Premium Sound.

2018 Maserati GranTurismo facelift

Capitolul tehnic nu a suferit modificari, astfel ca sub capota avem acelasi propulsor V8 aspirat, pe benzina, de 4.7 litri, construit impreuna cu "fratii" de la Ferrari. Acesta livreaza 460 de cai putere si 520 Nm cuplu rotilor din spate, prin intermediul unei cutii de viteze automate ZF cu sase trepte.

2018 Maserati GranTurismo facelift

Din pacate insa, italienii au fost cam saraci in declaratii, astfel ca inca nu stim cu exactitate cand vor incepe livrarile lui GranTurismo facelift, iar cele cinci imagini nu pot fi nicidecum numite o galerie foto.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze 2018 Maserati GranTurismo facelift
mai multe