Prima poza cu noul Infiniti Q30: Cum vor japonezii sa detroneze BMWul Seria 1

Prima poza cu noul Infiniti Q30: Cum vor japonezii sa detroneze BMWul Seria 1
  • Infiniti publica prima fotografie oficiala a noului Q30
  • Modelul japonez va fi construit pe aceeasi platforma MFA precum Mercedes-ul A-Class
  • Debutul a fost programat pentru Salonul Auto de la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Bine, recunoastem: exista o oarecare posibilitate sa fi exagerat la partea cu detronatul, insa restul formularii nu minte cu nimic: dupa zile, saptamani, luni si chiar ani intregi de asteptare, a venit intr-un final si momentul in care Infiniti ne ofera o versiune de productie a conceptului Q30.

Partea proasta este ca, pe langa o fotografie la rezolutie destul de decenta, oficialii companiei auto de lux nu s-au grabit sa publice si alte materiale informative cu privire la primul lor hatchback.

Din fericire, imaginea adusa anterior in discutie este mai mult decat suficienta pentru a ne da seama de faptul ca avem de-a face cu un model de clasa compacta extrem de stilat, care lasa cu mult in urma competitia germana.

Competitie germana care, in mod surprinzator, dar pe deplin inteles, ii asigura platforma, versiunea de serie a conceptului Infiniti Q30 avand la baza aceeasi arhitectura MFA precum Mercedes-ul A-Class.

Tot de la Mercedes, cu care Nissan are o colaborare deschisa, dupa cum putem observa inclusiv in cazul de fata, provine cel mai probabil si o parte din gama de motorizari pe benzina si motorina.

Pana ca acest lucru sa se confirme sau sa se infirme, primul hatchback din istoria companiei japoneze de lux ne aduce la cunostinta - cu sau fara voia sa, ca va fi disponibil la vanzare si intr-o varianta diesel de 2.2 litri.

Acum trecand la partea cu zvonurile, presa auto din Marea Britanie speculeaza ca versiunea de serie a conceptului Infiniti Q30 ar putea oferi si un 2.0 turbo pe benzina, ceea ce nu ar reprezenta chiar o surpriza majora.

Nu de alta, dar aceasta ar fi abia daca oficialii companiei japoneze de lux ar ajunge si in punctul in care ar veni cu un model de inalta performanta, care sa concureze Audi-ul RS3 Sportback, BMW-ul M135i, dar si Mercedes-ul A45 AMG.

Cum pana atunci va mai trece insa o buna perioada de timp, revenim in punctul din care am plecat, si anume la prima fotografie oficiala a noului Infiniti Q30. Care, fie acum vorba intre noi, va debuta in premiera mondiala cu ocazia evenimentului Frankfurt Motor Show.

Infiniti Q30 - Prima Poza

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 Iulie 2015