Primele detalii despre viitorul Audi A8 Facelift

Primele detalii despre viitorul Audi A8 Facelift
Noul Audi A8 Facelift va fi lansat pe piata la sfarsitul acestui an. Modelul nemtesc va veni cu un design destul de apropiat de cel actual, insa aduce cu sine un sistem inteligent de faruri - Matrix LED.
Distribuie pe Facebook

Tehnologia Matrix foloseste LED-uri de putere foarte inalta, care sunt distribuite in mai multe diode individuale care lucreaza alaturi de lentile si reflectoare conectate in serie. Acestea se activeaza si se autoregleaza in functie de intensitatea luminii, dar se si dezactiveaza singure, lucru ce ofera soferului o iluminare precisa si de intensitate mai mare.

De asemenea, fiecare far este format din 25 de diode, care sunt aranjate cate 5 per reflector. Totodata, fiecare fascicul este controlat de un centru de comanda, care poate directiona precis cum trebuie sa actioneze lumina. Tot centrul de comanda poate indrepta fasciculele LED catre anumite zone de interes, in functie de conditiile de trafic. De exemplu, unele dintre LED-uri pot ilumina pietonii, iar altele animalele.

Daca functia este setata automat, iar farurile sunt pe faza lunga, acest sistem este activat de la 30 kilometri pe ora pe autostrada si la 60 kilometri pe ora pe stradutele din oras.

Audi Matrix LED

Audi Matrix LED

Audi Matrix LED

Audi Matrix LED

Distribuie pe Facebook
mai multe