Primul Ford Focus ST diesel se lanseaza la sfarsitul saptamanii

Primul Ford Focus ST diesel se lanseaza la sfarsitul saptamanii
  • Noul Ford Focus ST va fi dezvaluit in cadrul Festivalului de Viteza de la Goodwood
  • Clientii vor avea la dispozitie pentru prima oara doua optiuni de motorizare
  • Propulsia va fi asigurata fie de o unitate pe benzina, fie de una turbodiesel
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Primul Ford Focus ST dotat cu o motorizare turbodiesel ni se va arata la fata peste numai trei zile, atunci cand mult anticipatul Festival de Viteza de la Goodwood isi va deschide in cele din urma portile.

Lansat pe piata in urma cu mai bine de un deceniu si ajuns intre timp la generatia cu numarul trei, modelul Ford Focus ST a fost oferit dintotdeauna in compania unui propulsor pe benzina, fie el aspirat natural sau echipat cu o turbina.

Situatia se va schimba insa in perioada imediat urmatoare, popularul hot-hatch din gama producatorului american de automobile pregatindu-se intens pentru a-i face loc in compartimentul motor (si) unei unitati diesel TDCi.

Nu de alta, dar acesta trebuie sa tina in continuare pasul cu concurenta, concurenta care, de cativa ani buni incoace, dispune si de motorizari alimentate cu ajutorul motorinei - vezi cazurile SEAT Leon FR si Volkswagen Golf GTD.

Revenind insa la modelul Ford Focus ST diesel, se pare ca viitorii cumparatori vor avea la dispozitie un propulsor TDCi de doi litri, a carei putere maxima se va situa in jurul valorii de 184 CP, cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte.

Din pacate, informatiile oficiale cu privire la aceasta versiune se opresc aici, drept pentru care ne indreptam atentia catre cea de-a doua varianta de motorizare disponibila: o unitate EcoBoost de doi litri si aproximativ 250 de cai putere.

Pe langa schimbarile facute la nivelul paletei de motoare, popularul hot-hatch din gama producatorului american de automobile va mai beneficia, de asemenea, si de cateva imbunatatiri de ordin vizual, pentru a intra pe aceeasi lungime de unda cu recent lansatul Ford Focus Facelift.

Mai multe detalii pe marginea acestui aspect vom afla in zilele urmatoare, cu ocazia Festivalului de Viteza de la Goodwood.

Distribuie pe Facebook
mai multe