Primul Ford romanesc va fi prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva

Primul Ford romanesc va fi prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva
Uzina de la Craiova va incepe sa fabrice cel mai nou model Ford. Este vorba de o masina de clasa mica, numita B-Max sau Iosis Max, a carui prototip va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, in martie 2011. Constructia efectiva a masinii de serie va incepe chiar din decembrie 2010.
Distribuie pe Facebook
Ford Europa va prezenta in cadrul cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie a anului viitor conceptul viitorului model de clasa mica, cunoscut sub numele de B-Max care va intra in fabricatie la uzina de la Craiova la finele acestui an, potrivit publicatiei Automotive News Europe, care citeaza o sursa din cadrul companiei americane.
Astfel, la un an distanta de la prezentarea SUV-ului Duster, care in prezent detine mai mult decat o treime din productia Dacia, tot la Geneva va fi prezentat cel de-al doilea model de impact asupra industriei auto locale.


Potrivit declaratiilor lui Dionisio di Campos, presedintele Ford Romania, viitorul model de clasa mica va intra in productie la finele anului viitor dar in versiune de pre-serie, urmand ca demararea productiei la capacitate maxima sa demareze la inceputul lui 2012.
In gama constructorului american B-Max va inlocui actualul Fusion si va concura direct cu Opel Meriva, Citroen C3 Picasso, Renault Modus/Grand Modus. La fel ca in cazul lui Grand C-Max, viitorul B-Max va avea usile din spate culisabile, la fel ca in cazul monovolumelor mai mari.
Cel mai bun an pentru Fusion a fost 2007, atunci cand s-au vandut aproape 83.000 de masini, fiind depasit numai de Opel Meriva, care a vandut aproape 133.000 de unitati.
Ford Fusion a fost lansat in 2002 si este in prezent cel mai "batran" model din gama constructorului american. La nivelul acestui an, vanzarile lui Fusion au scazut cu aproape 36%, la aproximativ 30.500 de unitati.
Productia lui B-Max va atinge in 2012 un nivel de aproape 150.000 de unitati din care peste 80% ar fi exportata catre celelalte piete din Europa. Astfel, oficialii americani se asteapta ca cel putin 15.000 de modele B-Max sa fie vandute pe piata locala, volum ce ar majora cota de piata a Ford la peste 10%.

In 2013 productia uzinei de la Craiova va depasi nivelul de 225.000 de unitati anual si va avea o capacitate maxima de 300.000 de masini si 300.000 de motoare in urma finalizarii unei investitii totale de 675 mil. euro.

Sursa: zf.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Decembrie 2010