Primul hot-hatch care poate rula in numai doi cilindri a debutat public

  • Noul Ford Fiesta ST a debutat oficial
  • Hot-hatch-ul american ofera 200 CP
  • Sprintul pana la suta se va realiza in 6.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Dezvelita public cu ocazia Salonului Auto ce se desfasoara zilele acestea la Geneva, cea mai noua generatie a modelului Ford Fiesta ST ofera 200 CP dintr-un 1.5 turbo care permite dezactivarea unuia din cei trei cilindri disponibili.

Asa cum au promis, americanii de la Ford au sosit in cadrul evenimentului Geneva International Motor Show 2017 alaturi de versiunea ST a noului Fiesta.

Pus in miscare de o unitate de 1.5 litri si 200 cai putere, respectivul model impresioneaza in special prin performantele oferite, precum sprintul 0 - 100 km/h.

De numai 6.7 secunde are nevoie generatia cu numarul trei a Ford-ului Fiesta ST pentru a rezolva aceasta ecuatie, un timp cu 0.2 secunde mai bun decat anterior.

Ford Fiesta ST - Poze Reale

Ford Fiesta ST - Poze Reale

Chiar si asa, mult mai interesant este faptul ca benzinarul cu turbina anterior amintit ofera posibilitatea dezactivarii unuia din cei trei cilindri disponibili.

Operatiunea in cauza dureaza doar 14 milisecunde si ii permite noului Ford Fiesta sa coboare cu emisiile de dioxid de carbon pana la 114 grame per kilometru.

Trecand mai departe, respectivul model anunta un sistem de vectorizare a cuplului pentru puntea fata, plus trei moduri diferite de condus - Normal, Sport si Track.

In ceea ce priveste departamentul vizual, cea de-a treia generatie a Ford-ului Fiesta ST iese in evidenta in special prin detaliile agresiv stilizate ale spoilerelor.

Evacuarea dubla, pragurile laterale proeminente, dar si eleronul pentru plafon ori jantele din aliaj pe 18 inch completeaza lista atractiilor exterioare.

Volanul cu design in trei spite si parte inferioara plata ori scaunele sport cu suport laterale se numara, in schimb, printre elementele remarcabile ale interiorului.

Lor li se alatura un sistem multimedia cu ecran tactil de opt inch si difuzoare din gama B&O Play, compatibil cu standardele Android Auto si Apple CarPlay.

Ford Fiesta ST - Poze Reale

Ford Fiesta ST - Poze Reale

Ford Fiesta ST - Poze Reale

Ford Fiesta ST - Poze Reale

Ford Fiesta ST - Poze Reale

Sursa Foto: http://www.autoblog.com/2017/02/24/new-ford-fiesta-st-official-three-cylinder-197-hp/#slide-4694589Autoblog

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Ford Fiesta ST - Poze Reale
mai multe