Primul SUV de la Bentley se lanseaza in 2016

Primul SUV de la Bentley se lanseaza in 2016
  • Primul SUV de la Bentley debuteaza in cursul anului 2016
  • Modelul se vrea a fi cel mai luxos si puternic SUV de pe piata
  • Productia se va desfasura la uzina Crewe din Marea Britanie
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Dupa mai bine de 12 luni de zvonuri si informatii mai mult sau mai putin credibile, Bentley rupe tacerea si anunta primul SUV din istoria sa. Automobilul cu pricina va debuta in cursul anului 2016 si, cel mai probabil, va prelua multiple elemente - atat tehnice, cat si estetice, de la conceptul EXP 9 F lansat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 2012.

Industria auto - la fel ca mai toate celelalte aspecte ale vietii de altfel, se afla intr-o continua schimbare si, fie ca ne place sau nu, SUV-urile sunt printre cele mai cautate automobile ale momentului. Drept urmare, faptul ca britanicii de la Jaguar si chiar italienii de la Maserati ori Lamborghini sunt pe cale sa intre in acest segment nu ar trebui sa mai mire pe nimeni. De asemenea, nici cei de la Bentley nu vor (mai) sta cu mainile in san.

Conform unui anunt recent al companiei din Crewe, primul SUV din istoria celor de la Bentley va debuta in cursul anului 2016 si se va remarca printr-un aspect vizual unic si distinctiv. De asemenea, conform oficialilor constructorului britanic, viitorul SUV va fi "cel mai luxos si puternic SUV de pe piata", urmand a iesi in evidenta exact prin aceleasi caracteristici regasite si la nivelul celorlalte modele - caracteristici precum putere mare, performanta, lux, rafinament, calitate si asa mai departe.

Intr-o alta ordine de idei, detaliile concrete lipsesc cu desavarsire la acest moment. Mai mult de-atat, comunicatul de presa nu face nici un fel de referire la conceptul EXP 9 F, automobil lansat in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 2012. In schimb, oficialii Bentley s-au grabit sa afirme ca viitorul SUV al companiei britanice va fi construit in Marea Britanie - acolo unde se vor investi peste 800 de milioane de lire sterline in modificarea fabricii din Crewe, si nu in Slovacia, asa cum se zvonea initial.

Informatiile se opresc momentan aici, insa exista o foarte mare probabilitate ca noi detalii cu privire la primul SUV din istoria Bentley sa iasa la iveala fie odata cu debutul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach de luna viitoare, fie odata cu startul Salonului Auto de la Frankfurt ce va avea loc in cursul lunii septembrie. Pana atunci, va propunem sa aruncati o noua privire asupra conceptului Bentley EXP 9 F.

Distribuie pe Facebook
mai multe