Rapture este numele noului model de la Radical. Are 355 CP si cantareste numai 765 de kilograme

Rapture este numele noului model de la Radical. Are 355 CP si cantareste numai 765 de kilograme
  • Masa proprie de 765 kg
  • 0-100 in 3.1 secunde
  • Poate fi inmatriculata in orice tara europeana
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Radical au lansat un nou model de performanta cu ocazia Goodwood Festival of Speed. Primele exemplare sunt asteptate sa fie livrate la inceputul lunii august.

Goodwood Festival of Speed este un prilej numai bun pentru pasionatii de automobile sa vada in actiune masini care au facut istorie sau pur si simplu, modele noi lansate pe piata.

Radical Rapture

Asa cum era de asteptat, producatorii britanici s-au inghesuit si la editia din acest an sa prezinte lumii intregi noile lor creatii. Printre acestia s-au numarat cei de la McLaren cu noul GT, BAC cu versiunea Mono R sau Radical cu noul lor Rapture, o masina de competitie care are voie sa circule pe sosea.

Aceasta poate fi inmatriculata pe orice piata din Europa chiar daca nu are parbriz si arata...ei bine, asa. Caroseria, sasiul si multe alte piese sunt confectionate din materiale foarte usoare astfel ca masina cantareste numai 765 de kilograme.

Radical Rapture

Inginerii de la Radical s-au concentrat pe aerodinamica si au instalat in partea din spate o aripa spate generoasa si un difuzor de aer dublu.

Interiorul poate gazdui pana la doi pasageri si chiar daca este minimalist, britanicii sustin ca sta bine la capitolul confort.

Radical Rapture

Din punct de vedere tehnic, noul Rapture vine echipat cu un motor de 2.3 litri EcoBoost furnizat de Ford si imbunatatit de inginerii Radical. Cei 355 de cai putere si 434 Nm cuplu sunt livrati puntii spate prin intermediul unei transmisii secventiale cu sase trepte si a unui diferential Quaife ATB.

Performantele suna cam asa: 0-100 km/h in 3.1 secunde, 0-160 km/h in 8.4 secunde si o viteza maxima de 266 km/h.

Radical Rapture

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Radical a anuntat ca productia va demara numaidecat iar primele exemplare vor ajunge la viitorii clienti la inceputul lunii august.

Desi nu au anuntat inca lista de preturi, britanicii sustin ca au primit foarte multe comenzi din Franta si Germania.

Radical Rapture

Radical Rapture

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Radical Rapture
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2019