Renault a lansat oficial noul Megane RS. Hot-hatch-ul francez are un motor de 1.8 litri si mai putini cai decat se credea

Renault a lansat oficial noul Megane RS. Hot-hatch-ul francez are un motor de 1.8 litri si mai putini cai decat se credea
  • Renault a publicat toate datele noului Megane RS
  • Hot-hatch-ul francez ofera un 1.8 turbo de 280 CP
  • Clientii vor primi din 2018 si un model de 300 CP
Distribuie pe Facebook

Impinsi de la spate de mai multe fotografii oficiale scapate pe internet in cursul acestei dimineti, francezii de la Renault au publicat in urma cu cateva clipe toate detaliile referitoare la noua generatie a modelului Megane RS.

Disponibila la vanzare incepand cu luna decembrie a anului 2017, proaspat lansata compacta sportiva a producatorului din Hexagon gazduieste in compartimentul motor o versiune imbunatatita a unitatii turbo de 1.8 litri de pe varianta moderna a legendarului Alpine A110.

Spre deosebire insa de zvonurile anterioare, care anuntau o putere maxima de 300 CP, mult anticipatul comunicat de presa anunta numai 280 de cai putere (si 390 Nm, fie vorba intre noi) sub capota, livrati - asa cum era de asteptat, de altfel, exclusiv puntii fata.

Renault Megane RS

Renault Megane RS

Vestea buna este ca, pentru un maximum de manevrabilitate, cea de-a treia generatie a modelului Renault Megane RS dispune beneficiaza in standard de directie integrala, in timp ce versiunea de echipare Torsen pluseaza cu un diferential Torsen.

Tot doi este, de asemenea, si numarul optiunilor disponibile la nivel de transmisie, clientii hot-hatch-ului de origine franceza avand la dispozitie, pe langa clasica manuala cu sase rapoarte, si o cutie automata cu dublu ambreiaj si, din nou, sase rapoarte.

Nu exista pentru moment niciun fel de informatile oficiale cu privire la performantele proaspat lansatei compacte sportive din Hexagon, insa este de asteptat ca acceleratia de la 0 la 100 km/h sa dureze sase secunde sau chiar mai putin.

Renault Megane RS

Din punct de vedere estetic, cea de-a treia generatie a modelului Renault Megane RS mizeaza pe deja nelipsitele spoilere agresiv stilizate, insotite de lumini cu o forma similara unui steag de curse, respectiv un difuzor proeminent de aer si o evacuare centrala.

La interior, hot-hatch-ul de origine franceza isi intampina pasagerii alaturi de un volan multifunctional cu design in trei spite, scaune cu suport lateral marit si tapiterie din alcantara, plus instrumente de bord restilizate, cusaturi de culoare rosie s.a.m.d.

Intr-un final, comunicatul de presa cu privire la proaspat lansata compacta sportiva a producatorului din Hexagon anunta ca sfarsitul anului 2018 va aduce in gama si o versiune Trophy, pusa in miscare de o varianta de 300 CP a propulsorului 1.8 turbo.

Renault Megane RS

Renault Megane RS

Renault Megane RS

Renault Megane RS

Renault Megane RS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Renault Megane RS
mai multe