Rivalul Golf-ului GTI este aici. Numele sau este Mini John Cooper Works Clubman si vine tare din spate

  • Mini a lansat versiunea performanta Clubman John Cooper Works
  • Modelul va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris
  • Lista de modificari include un pachet aerodinamic, frane Brembo, sau suspensie sport
Distribuie pe Facebook

Gama Mini va primi un nou membru, in "persoana" lui John Cooper Works Clubman. Modelul va fi lansat la Salonul Auto de la Paris, care se va desfasura la sfarsitul acestei luni.

Printre constructorii de automobile care si-au anuntat deja prezenta la unul dintre cele mai importante saloane auto ale anului, se regasesc si englezii de la Mini. Acestia vor aduce in prim plan versiunea de performanta a modelului Clubman, semnata de divizia John Cooper Works.

Mini Clubman John Cooper Works

Odata cu noua generatie, Clubman a devenit o compacta premium, iar acum ca a intrat pe mana celor de la John Cooper Works, putem spune ca este un hot hatch premium pur-sange, care se alatura celorlalte produse JCW din gama.

Mini Clubman John Cooper WorksMini Clubman John Cooper Works

Mini-ul Clubman JCW este gandit ca un rival direct al Volkswagen-ului Golf GTI, si vine impreuna cu mai multe accesorii care sa ii sublinieze caracterul sportiv. Printre acestea amintim franele Brembo, evacuarea dubla, suspensie sport, jante pe 18 inchi, si nu in ultimul rand un pachet aerodinamic, gandit pentru o apasare optima si pentru a oferi o racire mai buna a motorului.

Mini Clubman John Cooper Works

Interiorul a fost si el imbunatatit, si regasim aici scaune sport cu tetiera integrata, un volan nou JCW, pedale din inox, piele mixta Dinamica si Carbon Black, instrumentar de bord redesenat si cusaturi rosii pentru tapiterie.

Mini Clubman John Cooper WorksMini Clubman John Cooper Works

Pe langa acestea, lista de dotari mai include un sistem Dynamic Damper Control, sistemul audio semnat de cei de la Harman Kardon, un acoperis panoramic, scaune incalzite, un ecran de 8.8 inch, sau jante pe 19 inch.

Mini Clubman John Cooper Works

Cele mai importante modificari insa se gasesc sub capota Mini-ului Clubman JCW. Motorul turbo de 2.0 litri dezvolta acum 228 de cai putere si 350 Nm cuplu, transmis tuturor patru rotilor, prin intermediul tractiunii integrale All4, oferita ca dotare standard.

Mini Clubman John Cooper WorksMini Clubman John Cooper Works

Masina sprinteaza de la 0 la 100 de km/h in 6 secunde si are o viteza maxima de 236 de km/h. Clientii pot alege intre o cutie manuala cu 6 rapoarte, sau una automata cu 8 trepte si padele de schimbare a vitezelor, ca dotare optionala.

Mini Clubman John Cooper Works

Mini Clubman John Cooper Works

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze Mini Clubman John Cooper Works
mai multe