Rivalul lui BMW M3 de la Infiniti, modelul Q50 Eau Rouge, ne da sa-i ascultam motorul. Ce sa fie?

Rivalul lui BMW M3 de la Infiniti, modelul Q50 Eau Rouge, ne da sa-i ascultam motorul. Ce sa fie?
  • Q50 Eau Rouge va avea propulsie spate
  • Masina se va pune in vanzare in 2015
  • Este dotata cu jante pe 21 de inch de fabrica
Distribuie pe Facebook

Mai sunt doar cateva saptamani pana cand Salonul Auto de la Geneva isi va deschide portile. Japonezii de la Infiniti vor veni cu o masina sportiva cu 4 portiere, special gandita sa rivalizeze cu M3-ul bavarezilor. Acestia nu au spus nimic despre motorizarea lui Q50 Eau Rouge, insa ne-au dat un film cu sunet. Crezi ca stii ce se ascunde sub capota?

Dupa ce ne-a aratat nu demult la Salonul Auto de la Detroit conceptul numit Eau Rouge, cei de la Infiniti vor veni la Geneva cu o varianta de serie, dotata chiar si cu un motor standard. Pana acum insa, nu stia nimeni ce motor va echipa sedanul japonez care isi propune sa intre puternic pe piata americana si europeana ca sa mai atenteze la vanzarile BMW.

Cei de la Infiniti au publicat recent un film in care se aude pe fundal motorul lui Q50 Eau Rouge. Dupa sunet, poate fi insa orice. De la un motor turbo cu patru pistoane, pana la sase cilindri in linie sau in V, si, de ce nu, chiar un V8 supraalimentat. Cert este ca suna demential si ca arata spectaculos.

Infiniti Q50 Eau Rouge

Conceptul prezentat acum o luna la Detroit a fost confirmat ca va fi cam la fel ca si versiunea de serie. Q50 ER are un kit aerodinamic din fibra de carbon, are o garda la sol mai joasa cu 20mm decat un Q50 standard, evacuarea dubla din titan si jante forjate pe 21 de inch incaltate cu pneuri de performanta ce pot atinge viteze de peste 330 km/h.

Conform spuselor lui Johan de Nysschen, Presedintele Infiniti Motor Company Limited, versiunea de serie care va fi lansata la Geneva pe 4 Martie va fi motorizata astfel incat sa depaseasca la orice capitol sport-sedanul bavarez. In timp ce noua generatie de M3, la fel ca si cpue-ul M4, are sub capota un motor cu 6 pistoane ce produce 431 cp, cei de la Infiniti nu vor sa se joace cu cifre mici si este de asteptat sa vedem sub capota "japonezului rosu" chiar si 500 cp.

Momentan, nu ne ramane decat sa ciulim urechile si sa ne dam cu parerea. Pentru ca realitatea, pozele si detaliile tehnice vor aparea la inceputul lunii viitoare, in Elvetia. Oricum, cel putin la capitolul design, nu avem dubii ca Infiniti este cu un pas inaintea competitiei europene. Ramane sa vedem daca si pe circuit poate tine pasul cu nume sonore care au facut istorie, precum BMW, Audi sau Mercedes-Benz.

Sondaj

Ce motor crezi ca va avea Q50 Eau Rouge?

Infiniti Q50 Eau Rouge

Infiniti Q50 Eau Rouge

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Infiniti Q50 Eau Rouge
mai multe