Rivalul lui TIGUAN a primit intariri. Motorul diesel de 1.5 litri a fost imbunatatit in proportie de peste 90%

Rivalul lui TIGUAN a primit intariri. Motorul diesel de 1.5 litri a fost imbunatatit in proportie de peste 90%
  • Modelul Qashqai a primit imbunatatiri
  • Motorul diesel de 1.5 litri se incadreaza in standardul Euro 6d - Temp
  • Nissan declara un consum mediu de 3.8 litri/100 de km
Distribuie pe Facebook

Crossover-ul compact Qashqai, cel mai bine vandut model Nissan in Europa, a primit cateva imbunatatiri pentru a lupta in continuare cu rivalii din segment. Printre acestea se numara si cateva sisteme de siguranta si asistenta de ultima generatie.

Modelul Qashqai s-a dovedit a fi un pariu castigator pentru constructorul japonez de automobile. Actuala generatie, a doua dealtfel, a fost lansata in 2013 in cadrul unui eveniment care a avut loc la Londra iar un an mai tarziu a fost desemnata "Masina anului" de catre publicatia "What Car?".

2019 Nissan Qashqai

Crossover-ul compact este in acelasi timp cel mai popular, si implicit vandut, model Nissan in Europa iar acum a primit mai multe imbunatatiri care sa il ajute in lupta cu rivalii din segment, precum Volkswagen Tiguan sau Renault Kadjar, dar si cu noile standarde de emisii WLTP, mai drastice decat cele vechi.

2019 Nissan Qashqai

Tocmai din acest motiv, propulsorul diesel de 1.5 litri vine cu peste 90% din componente schimbate (filtru si radiator de ulei, pompa de vacuum, pompa de combustibil sau o volanta cu masa dubla) dar si cu tehnologie de reducere catalitica selectiva si rezervor de AdBlue care sa reduca si mai mult emisiile si astfel sa se incadreze in standardul Euro 6d - Temp.

2019 Nissan Qashqai

Daca in cazul anumitor modele, aceste modificari au avut un efect negativ asupra puterii motorului, in cazul lui Qashqai s-a intamplat exact opusul. Puterea motorului diesel de 1.5 litri a crescut de la 110 la 115 cai putere, insa cuplul a ramas acelasi si anume 260 Nm. In plus, mai exista si functia de overboost care ofera 5 cai putere si 25 Nm timp de 15 secunde atunci cand pedala de acceleratie este la podea.

2019 Nissan Qashqai

In aceasta noua configuratie si cu jantele potrivite, Nissan declara un consum mediu de 3.8 litri la 100 de kilometri si un nivel al emisiilor de CO2 de 100g/kilometri.

2019 Nissan Qashqai

Pe langa imbunatatirile aduse propulsorului, Nissan Qashqai a primit si cateva sisteme de siguranta si asistenta de ultima generatie. Avem inainte de toate sistemul semi-autonom ProPilot dar si Lane Keep Assist, Inteliigent Cruise Control sau Traffic Jam Pilot.

2019 Nissan Qashqai

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze 2019 Nissan Qashqai
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Septembrie 2018