Rolls-Royce intra in istorie cu cel mai mic recall din lume: o singura masina

Rolls-Royce intra in istorie cu cel mai mic recall din lume: o singura masina
  • Problema este cu airbagurile din fata
  • Masina a fost fabricata acum aproape 2 ani
  • Pana acum, clientul nu si-a ridicat masina
Distribuie pe Facebook

Dupa nebunia Dieselgate care inca nu s-a terminat, dupa problemele celor de la Chevrolet cu electrica de la contact, cu rechemarile uriase cauzate de problemele airbagurilor Takata, ne-am astepta ca cel mai nou recall sa fie unul de volum.

Ei bine, nu e chiar asa. In timp ce alte marci precum Volkswagen se pregatesc sa faca rechemari de milioane, doborand recorduri negative, englezii de la Rolls-Royce vor sa intre in istorie cu un alt record: cel mai mic recall facut vreodata. Nu, nu este o gluma, ci este realitatea dulce-amaruie cu care se confrunta celebra companie premium detinuta de BMW.

Nu vorbim de un model, de o gama sau de o generatie. Ci de o singura masina, un singur exemplar. E vorba de un Rolls-Royce Ghost model 2015, fabricat pe 23 ianuarie 2014. Cei de la NHTSA, adica National Highway Traffic Safety Administration din America de Nord, au publicat o chemare in service pentru aceasta masina care, se pare, are probleme cu airbagurile. Mai precis, e vorba de o problema cu airbagurile laterale din scaune care, in cazul unui impact lateral, s-ar putea sa nu ofere suficienta siguranta.

Procedura de rechemare nu este insa una usoara. Chiar daca masina a fost realizata in ianuarie 2014, acum aproape 2 ani, clientul inca nu si-a primit vehiculul. Asta inseamna ca dealerul din America trebuie sa o returneze la fabrica, sau la un service specializat din SUA, ca sa-i fie inlocuite cele doua airbaguri din scaunele fata. Dupa care, masina poate fi livrata, astfel incat sa fie respectate toate masurile de siguranta conform FMVSS Federal Motor Vehicle Safety Standard. Oricum, daca pana acum masina nu a ajuns la client, cu siguranta nu se grabeste si nu o sa mai simta o intarziere de cateva luni... Mai ales dupa ce a platit peste 300.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe