Rolls Royce se gandeste la solutii noi pentru productia primului sau SUV

Rolls Royce se gandeste la solutii noi pentru productia primului sau SUV
  • Rolls-Royce ar putea lansa in urmatorii ani primul sau SUV
  • Modelul va produce schimbari mari la celebra fabrica Goodwood
  • Compania britanica spera sa ajunga la 6.000 de unitati / anual
Distribuie pe Facebook

Noul SUV Rolls-Royce produce schimbari mari la celebra fabrica Goodwood. Se pare ca emblematicul producator britanic se gandeste la reconfigurarea uzinei prietenoase cu mediul, pentru a putea construi mai usor viitorul si primul SUV al companiei.

Fabrica de la Westhampnett de pe domeniul Goodwood, langa Chichester, a fost deschisa in anul 2003 pentru a gazdui productia modelului Phantom. Uzina se afla intr-o zona desemnata in mod oficial de o frumusete remarcabila Area of Outstanding Natural Beauty - AONB, iar asta inseamna ca fabrica nu poate fi extinsa atat de usor.

Mai mult, uzina producatorului de masini de lux a fost deja extinsa in 2009, la debutul sedanului Rolls-Royce Ghost, dar si la inceperea productiei lui Wraith coupe, la finalul anului trecut.

Cu un volum de 3.600 de unitati in 2013 si cu o crestere preconizata, anul acesta, cu inca 1.000 de masini (datorata modelului Wraith), la 4.600 de unitati, fabrica Rolls-Royce va ajunge aproape de capacitatea maxima. De aceea, potrivit directorului general Torsten Muller-Otvos, compania se gandeste la o noua reconfigurare.

Momentan, Rolls-Royce are in jur de 800 de comenzi pentru modelul Wraith Coupe si spune ca unitatile se vor vinde pana in iunie. Asta inseamna o productie totala pe 2014 de aproximativ 1.500 de unitati pentru acest model.

Noul SUV Rolls-Royce va contribui si el cu cel putin 2.000 de unitati la actuala capacitate de productie, iar asta inseamna ca volumul anual al masinilor care vor iesi pe poarta fabricii din Goodwood va atinge usor pragul de 6.000 de unitati pana la sfarsitul lui 2020.

Intr-o discutie cu editorii Autocar, CEO-ul Rolls Royce a negat zvonurile privind conceptul final al SUV-ului, cu atat mai mult faptul ca proiectul a demarat, insa a precizat ca este atras de aceasta idee. "Ne gandim la el, insa celelalte produse ale noastre o duc bine si nu este nevoie sa grabim lucrurile", a declarat Torsten Muller-Otvos, punctand, totodata, ca problemele legate de capacitatea uzinei nu vor fi rezolvate prin mutarea fabricii din Goodwood.

SUV Rolls Royce - Ipoteza de designAsa ar putea arata primul SUV din istoria Rolls-Royce

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Ianuarie 2014