Automobilele Rolls-Royce se vand ca painea calda: record pentru 2014

Automobilele Rolls-Royce se vand ca painea calda: record pentru 2014
  • In 2014 au fost vandute 4063 de automobile RR
  • America de Nord este principala piata
  • Un dealer din Abu Dhabi a vandut cele mai multe masini
Distribuie pe Facebook

Rolls-Royce este un brand ce nu are nevoie de prezentare. Pentru ca este o marca exclusivista si extrem de scumpa. Dar care insa, in ciuda pretului urias, are succces. Iata ca anul trecut, marca britanica a reusit un nou record de vanzari la nivel mondial.

Pentru un producator oarecare, sa vinzi 4000 de masini este o nimica toata. Dar nu si pentru Rolls-Royce, care a reusit in 2014 sa vanda 4063 de automobile. Este cel mai bun rezultat in cei 111 ani de istorie a marcii si al cincilea an consecutiv de crestere a vanzarilor. De exemplu, in 2014, marca englezeasca a vandut cu 12% mai multe masini decat in 2013 si de patru ori mai multe unitati decat in 2009.

Evolutia vanzarilor la nivel mondial este una incurajatoare. Daca in 2003, Rolls-Royce vindea numai 300 de unitati, in 2008 a ajuns la peste 1200 si in 2012 la 3575 de masini vandute. Aceste cifre, dar si succesul marcii in segmentul Super-Lux, i-au consolidat pozitia de lider in aceasta categorie rezervata masinilor care valoreaza peste 200.000 de Euro net.

Asa cum era de asteptat, foarte multe automobile vandute au fost comandate prin programul de individualizare Bespoke. Majoritatea masinilor au fost vandute in America de Nord, in Orientul Apropiat, Europa si China. Dealerul cu cele mai bune performante a fost unul situat in Abu Dhabi. Numai in 2014 au fost inaugurate 6 noi reprezentante la nivel mondial, reteaua de distributie fiind compusa in prezent din 127 de dealeri. Chiar si in Romania exista un dealer Rolls-Royce, in nordul capitalei.

Succesul marcii britanice este datorat si diversificarii gamei. Noul Ghost Series II s-a bucurat de multe comenzi, la fel si coupe-ul de o eleganta incredibila numit Wraith, lansat la inceputul anului trecut. Pe langa aceste modele, clientii au mai comandat si exemplare foarte dotate si personalizate din colectia Bespoke Waterspeed, Pinnacle Travel sau Metropolitan, dar si modele unicat asa cum a fost cazul masinii Maharaja Phantom Drophead Coupe.

Torsten Muller-Otvos, CEO Rolls-Royce Motor Cars, spunea: "Al cincilea an consecutiv cu vanzari record a marcat depasirea pragului de 4,000 unitati comercializate, rezultat istoric pentru cei 111 ani de la infiintarea companiei. Aceasta performanta reprezinta o confirmare a succesului strategiei noastre de crestere sustenabila si profitabila, consolidand pozitia Rolls-Royce ca lider al marcilor de lux la nivel mondial".

Clasamentul regiunilor in functie de vanzari in anul 2014:

1. America de Nord
2. Orientul Apropiat
3. Europa
4. China
5. Asia-Pacific

Cele mai importante piete pentru Rolls-Royce in 2014:

1. SUA
2. China
3. Emiratele Arabe Unite
4. Marea Britanie
5. Arabia Saudita

Distribuie pe Facebook
mai multe