S-a bucurat de prea multa glorie. Mercedes pregateste un rival direct pentru Porsche CAYMAN

S-a bucurat de prea multa glorie. Mercedes pregateste un rival direct pentru Porsche CAYMAN
  • Mercedes ar lucra la un rival pentru Porsche Cayman
  • Va fi situat in gama sub AMG GT
  • Planul a fost deja prezentat consiliul de administratie
Distribuie pe Facebook

Potrivit unor surse din interior, nemtii de la Mercedes-Benz lucreaza la un competitor direct pentru Porsche 718 Cayman. Planul a fost deja prezentat consiliului de adminstratie, care urmeaza sa ia o decizie in viitorul apropiat.

Porsche 718 Cayman se bucura de o popularitate in crestere si este de ceva timp incoace una dintre cele mai vandute masini sport din lume. In versiune standard, modelul german propune un motor turbo de 2.0 litri si 300 de cai putere, iar in varianta S regasim sub capota o unitate turbo de 2.5 litri si 350 de cai putere.

Printre rivalii de moment ai lui Cayman avem modele precum BMW Z4 Roadster, Jaguar F-Type, Audi TT, Alpine A110 sau Lotus Exige, insa pe viitor aceasta lista s-ar putea imbogati cu inca un membru.

Mercedes-Benz ar pregati un competitor direct pentru Porsche Cayman, care ar urma sa preia o serie de elemente de design de la extremul Project One si sa fie pozitionat in gama sub AMG-GT. In ceea ce priveste sistemul de propulsie al acestui model misterios, ar fi vorba despre o unitate derivata din cea regasita pe A45 AMG, care sa fie capabila de aproximativ 400 de cai putere.

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, ideea a fost deja prezentata consiliului de administratie, care urmeaza sa ia o decizie finala in perioada urmatoare.

Un manager Mercedes-AMG a declarat pentru publicatia Autocar ca "Ne-am gandit foarte mult cum ar putea Mercedes-AMG sa profite mai mult de succesul din sporturile cu motor, in special Formula 1 si cursele de anduranta. Una dintre ideo este o sportiva potrivita pentru rularea pe circuit. Dar pentru moment este doar o idee."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Iulie 2018