S-a zis cu el! Land Rover a anuntat ca extravagantul SV Coupe nu mai intra in productia de serie

S-a zis cu el! Land Rover a anuntat ca extravagantul SV Coupe nu mai intra in productia de serie
  • Range Rover SV Coupe nu mai in productie
  • Anuntul a fost facut de un purtator de cuvant al Land Rover
  • Productia trebuia sa fie limitata la 999 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Un purtator de cuvant al constructorului britanic de automobile a confirmat ca modelul SV Coupe nu va mai intra in productie. Prototipul a debutat anul trecut la Geneva si se voia a fi cel mai luxos model fabricat vreodata de Land Rover.

Britanicii de la Land Rover au uimit intreaga lume anul trecut cand au adus la Salonul Auto de la Geneva un Range Rover cu doua usi si plafon plonjat, pe care l-au botezat SV Coupe. Pe scurt, este o versiune coupe a celebrului SUV, extrem de sofisticata, care sa rivalizeze cu Bentley Bentayga sau Rolls Royce Cullinan.

Range Rover SV Coupe

Masina a fost dezvoltata de divizia Special Vehicle Operations iar productia trebuia sa fie limitata la doar 999 de exemplare vandute la nivel mondial. Vorbim la trecut pentru ca Land Rover tocmai a anuntat ca SV Coupe va ramane la stadiul de prototip unicat si ca toti clientii care au comandat deja un exemplar au fost anuntati de aceasta decizie.

Range Rover SV Coupe

Cu alte cuvinte, Range Rover SV Coupe nu intra in productia de serie. Punct. Motivul? Mai marii companiei au decis sa investeasca bugetul alocat acestuia in generatiile noi ale modelelor actuale.

Range Rover SV Coupe

"Am luat decizia sa anuntam clientii ca Range Rover SV Coupe nu va intra in productia de serie. In schimb, Land Rover isi concentreaza toate resursele pe noua generatie de modele," a declarat un purtator de cuvant al producatorului britanic pentru publicatia Autocar.

Range Rover SV Coupe

Daca intra in productie, Range Rove SV Coupe avea toate sansele sa atace pozitia lui Bentayga sau Cullinan. Piesa de rezistenta era fara indoiala interiorul sofisticat cu tapiterie in doua culori, materiale scumpe, ornamente metalice si din lemn, ceasuri de bord digitale, display generos pentru sistemul de infotainment, scaune spate independente sau sistem audio Meridian cu 23 de incinte.

Range Rover SV Coupe

Prototipul ascunde sub capota un propulsor V8 de 5.0 litri supraalimentat, care dezvolta 565 de cai putere si 700 Nm cuplu. Teoretic, masina atinge 100 de km/h in 5.3 secunde iar viteza maxima se ridica la 266 km/h. Pretul trebuia sa se invarta in jurul a 240.000 de euro.

Range Rover SV Coupe

Range Rover SV Coupe

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Range Rover SV Coupe
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 31 Ianuarie 2019