S-au saturat de atatea critici. Bavarezii de la BMW au de gand sa creasca puterea masinii lor cu motor central

S-au saturat de atatea critici. Bavarezii de la BMW au de gand sa creasca puterea masinii lor cu motor central
  • BMW va lansa anul viitor o versiune imbunatatita a modelului i8
  • Potrivit primelor informatii, aceasta va oferi 426 cai putere
  • Clientii vor putea opta de-aceasta data si pentru o versiune Spyder
Distribuie pe Facebook

Multi si l-ar fi dorit in compania unui benzinar cu opt sau chiar zece cilindri in V, insa nu a fost sa fie. Apoi, spre disperarea fanilor inraiti ai marcii, primul BMW cu motor central de la M1 incoace a primit de la inginerii bavarezi numai 362 de cai putere. Situatia este insa pe cale sa se schimbe.

Lansat oficial acum mai bine de trei ani si jumatate, cu ocazia Salonului Auto International desfasurat la Frankfurt in toamna lui 2013, primul i8 din istoria companiei BMW a reusit sa uimeasca o intreaga planeta prin design-ul futurist al caroseriei.

Surprizele nu aveau sa se incheie insa aici, producatorul bavarez de masini de lux alegand pentru exoticul sau model un sistem de propulsie cel putin neobisnuit, cu un benzinar in trei cilindri montat central si un motor electric care sa miste rotile fata.

In plus, spre disperarea celor care sperau la o motorizare sanatoasa, cu opt sau chiar zece cilindri in V, primul i8 din istoria companiei BMW avea sa anunte totodata si o putere maxima de numai 362 CP, respectiv cu 58 CP mai putin decat un M3 E92.

Revenim rapid in zilele noastre si anuntam ca, dat fiind timpul trecut de la premiera mondiala a exoticului sau model cu propulsie hibrida, producatorul bavarez de masini de lux ii pregateste acestuia o versiune imbunatatita, ce va fi lansata in 2018.

Potrivit ultimelor zvonuri, facelift-ul pe care primul i8 din istoria companiei BMW il va primi anul viitor va aduce cu sine inclusiv o crestere a performantelor, fisa tehnica urmand a indica o putere maxima de 426 CP - cu doar 5 CP mai putin decat un M3 F80.

Mai mult de-atat, exoticul model bavarez cu propulsie hibrida va primi intr-un final si o versiune decapotabila, comercializata sub indicativul Spyder, despre care informatiile disponibile la acest moment sugereaza ca va oferi un soft-top retractabil manual.

Dupa cum precizam si anterior, noul i8 Facelift va ajunge in showroom-urile BMW de pe teritoriul Europei incepand cu 2018, cel mai probabil la un pret mai mare decat cel al variantei actuale - care, in Romania, porneste de la suma de 137.504 euro, TVA inclus.

BMW i8 Spyder - Poze Spion

BMW i8 Spyder - Poze Spion

BMW i8 Spyder - Poze Spion

BMW i8 Spyder - Poze Spion

Sursa Foto: Autocar

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 8 Iunie 2017