Sah la noul Leon Cupra: Renault prezinta oficial editia Megane RS 275 Trophy!

Sah la noul Leon Cupra: Renault prezinta oficial editia Megane RS 275 Trophy!
  • Renault a dezvaluit astazi noul Megane RS 275 Trophy
  • Modelul ascunde sub capota un 2.0 turbo de 275 CP
  • In Franta, pretul de pornire va fi de 38.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Recordul stabilit anterior de noul SEAT Leon Cupra 280 este in pericol. Modelul Renault Megane RS este mai motivat ca oricand sa-si recapete pozitia de lider in topul celor mai rapide automobile cu tractiune fata de la Nurburgring, ajutat fiind si de noua editie speciala Megane RS 275 Trophy.

Renault Megane RS 275 Trophy

Razboiul dus la distanta intre francezii de la Renault si spaniolii de la SEAT intra astazi intr-o noua etapa. Dezamagiti de faptul ca recordul reusit la Nurburgring de al lor Megane RS a fost doborat de recent lansatul Leon Cupra 280, inginerii producatorului de automobile cu logo-ul in forma de romb au revenit in laboratoare si s-au pus pe creat o versiune si mai performanta a popularului hot-hatch din Hexagon.

Dupa mai multe ecuatii pe hartii si teste practice, francezii de la Renault au ajuns in cele din urma, cu totii, si la o concluzie. O concluzie botezata sugestiv Megane RS 275 Trophy si a carei propulsie este asigurata de o unitate turbo cu patru cilindri in linie si capacitate de doi litri, capabila sa puna la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 275 cai putere si 360 Newton-Metri.

Renault Megane RS 275 Trophy

Inginerii producatorului de automobile cu logo-ul in forma de romb nu s-au multumit insa doar cu aceasta realizare, ci au continua imbunatatirea formulei cu o suspensie sport ce se bucura de prezenta unor amortizoare ajustabile din gama Ohlins Road & Track. In plus, nu lipsesc de pe lista cu ingrediente magice nici diferentialul cu alunecare limitata, sistemul de evacuare din titan, semnat Akrapovic, sau anvelopele de inalta performanta marca si modelul MICHELIN Pilot Sport Cup 2.

Ei bine, si daca tot veni vorba de capitolul performante, precizam inca de pe acum ca francezii de la Renault nu au dezvaluit pana la acest moment nici timpul necesar acceleratiei de la 0 la 100 km/h si nici valoarea din dreptul vitezei maxime cu care se poate lauda noua editie speciala Megane RS 275 Trophy. In schimb, oficialii constructorului auto din Hexagon s-au grabit sa afirme ca impresionantul lor hot-hatch va fi disponibil la vanzare intr-un numar limitat de exemplare, in numai 20 de tari de pe cinci continente diferite.

Renault Megane RS 275 Trophy

Nu stim inca, din pacate, daca si Romania se va inscrie in aceasta liga exclusivista, insa stim ca - cel putin in Franta, comenzile pentru noul Renault Megane RS 275 Trophy se vor lua incepand cu data de 3 iunie, iar pretul de pornire se va situa in jurul sumei de 38.000 de euro. Mult sau putin, depinde de puterea de cumparare a fiecaruia dintre noi.

Cert este ca meniul standard propus de hot-hatch-ul producatorului de automobile cu logo-ul in forma de romb mai include, pe langa elementele mai sus mentionate (cu exceptia amortizoarelor Ohlins si a anvelopelor Michelin PS Cup 2, care vin optional), si un interior accesorizat cu scaune Recaro de tip scoica, insertii de piele, accente de alcantara si, nu in ultimul rand, numeroase cusaturi contrastante de culoare rosie.

Renault Megane RS 275 Trophy

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Renault Megane RS 275 Trophy
mai multe