Salonul Auto de la Paris 2014: Honda prezinta Civic facelift

Salonul Auto de la Paris 2014: Honda prezinta Civic facelift
  • Motorizarile au ramas aceleasi
  • Sistemul City Brake Active franeaza automat masina
  • Interiorul a primit mai multe imbunatatiri
Distribuie pe Facebook

Honda vine la Paris cu noul Jazz, dar si cu o noua infatisare pentru Civic, compacta celebra. Varianta hatchback si Civic Tourer au primit o serie de modificari estetice si tehnologice, dar si o noua gama Sport cu elementele de pe Type-R.

Anul acesta, la Salonul Auto de la Paris, premierele vor fi in special in randul masinilor cu facelift. Este si cazul noului Civic 2015 care este practic un facelift al modelului actual. Ambele caroserii, hatchback si break, se vor bucura de aceleasi modificari estetice, atat la exterior cat si la interior, dar si de cateva noutati in materie de tehnologie si conectivitate.

Noutatea principala este insa adaugarea unui model Sport in gama ce este pozitionat intre varianta standard si cea performanta numita Type-R. Noul Civic vine cu faruri noi care au lumina de zi integrata, bara spate redesenata, praguri laterale si un eleron pentru varianta hatchback, in timp ce stopurile se bucura acum de tehnologie LED.

Interiorul are scaune noi cu materiale de o calitate superioara, portierele au primit alte fete de usi cu elemente cromate si consola centrala a fost finisata intr-o culoare negru-metalic. Aceasta va avea un ecran pe care vor fi afisate informatiile sistemului Connect in-car audio si info cu sistem de operare Android 4.0.4 si ecran tactil, un ecran ce va avea dimensiunea standard de 7 inch.

Honda Civic 2015

In randul trasaturilor legate de siguranta, Honda adauga acum si sistemul CTBA, adica City Brake Active, ce franeaza automat automobilul in caz de urgenta, daca acesta se afla la o viteza destul de mica. Foarte interesant si demn de laudat este ca acest sistem vine in varianta standard la orice model de Civic 2015.

Modelul Sport, ce poate fi oricand confundat cu Type-R, are doar modificari estetice. Sub capota se ascund aceleasi motoare eficiente, cel de 142 cp pe benzina si un diesel de 1.6 litri i-DTEC care produce 118 cp.

Gama Sport se mai bucura in plus de o bara noua cu elemente aerodinamice, un eleron vopsit pentru luneta si jante pe 17 toli cu finisaj negru. Chiar daca nu este un Type-R veritabil, macar arata ca unul, mai ales ca varianta sport inca nu s-a lansat oficial pe piata. Asadar cine doreste un plus de sportivitate fara sa dea multi bani, are acum la dispozitie aceasta echipare Sport.

Noul Civic 2015 facelift poate fi admirat la Paris, cand Salonul Auto International isi va deschide portile incepand cu 1 octombrie 2014.

Honda Civic 2015

Honda Civic 2015

Honda Civic 2015

Honda Civic 2015

Honda Civic 2015

Honda Civic 2015

Honda Civic 2015Honda Civic 2015

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Honda Civic 2015
mai multe