Salonul Auto de la Paris 2014: Noul Polo GTI se lauda cu 192 CP si cutie manuala

Salonul Auto de la Paris 2014: Noul Polo GTI se lauda cu 192 CP si cutie manuala
  • Volkswagen prezinta la Salonul de la Paris noul Polo GTI Facelift
  • Modelul german ofera in standard un 1.8 turbo si o cutie manuala
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza acum in 6.7 secunde
Distribuie pe Facebook

DA, ai vazut / citit bine! Spre deosebire de rivalul sau francez, care dispune exclusiv de o cutie automata cu dublu ambreiaj, versiunea imbunatatita a hot-hatch-ului Volkswagen Polo GTI Facelift a ales sa faca fericiti si fanii transmisiei manuale. Cat despre cei 192 CP prezenti acum in compartimentul motor, tinem sa precizam ca sursa de provenienta a acestora o reprezinta un nou propulsor turbo de 1.8 litri.

Desfasurat in perioada 4 - 19 octombrie, Salonul Auto de la Paris 2014 a pregatit o sumedenie de premiere mondiale, printre acestea facandu-si loc si versiunea imbunatita a Volkswagen-ului Polo GTI.

Spre deosebire de predecesorul sau, noul model vine la pachet impreuna cu o unitate turbo de 1.8 litri, renuntarea la vechiul 1.4 TSI aducand in dreptul valorilor maxime un plus de 12 CP si 70 Nm sau, daca vrei, un total de 192 cai putere si 320 Newton-Metri.

VW Polo GTI FaceliftVW Polo GTI Facelift

VW Polo GTI Facelift

Printre surprizele hot-hatch-ului german de clasa compacta se numara si o transmisie manuala cu sase rapoarte, viitorii clienti avand in continuare la dispozitie, de asemenea, si o cutie automata cu dublu ambreiaj.

In ceea ce priveste performantele, primii 100 km/h vin acum dupa numai 6.7 secunde, in timp ce viteza maxima este de 236 kilometri pe ora. Ca o scurta comparatie, vechiul model se putea lauda cu un timp de 6.9 secunde in dreptul acceleratiei de la 0 la 100 km/h, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la pragul celor 228 kilometri pe ora.

Pe plan estetic, versiunea imbunatita a Volkswagen-ului Polo GTI preia design-ul blocurilor optice caracteristic variantei standard - trecuta si ea recent printr-un facelift, o serie de modificari fiind operate, de asemenea, si la nivelul spoilerelor fata si spate.

Referitor la aspectul interior, volanul in trei spite cu o parte inferioara plata, consola centrala usor restilizata, tapiteria tartan si cusaturile contrastante de culoare rosie reprezinta de departe atractiile principale regasite aici.

VW Polo GTI Facelift

VW Polo GTI FaceliftVW Polo GTI Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze VW Polo GTI Facelift
mai multe