Salonul de la Frankfurt 2015: Opel Astra ST ni se arata in primele imagini oficiale

Salonul de la Frankfurt 2015: Opel Astra ST ni se arata in primele imagini oficiale
  • Opel prezinta oficial noul Astra Sports Tourer
  • Modelul german va debuta public saptamana viitoare, la Frankfurt
  • Spatiul interior reprezinta principalul punct forte
Distribuie pe Facebook

Numai trei luni au trecut de la prezentarea oficiala a noii Astra Hatchback, insa germanii de la Opel nu pierd deloc vremea si anunta deja debutul celei de-a doua versiuni de caroserie a popularei masini compacte: Astra Sports Tourer.

Programat sa debuteze public in cadrul aceluiasi Salon Auto de la Frankfurt care ne va oferi posibilitatea de a admira in detaliu inclusiv versiunea Hatchback, Opel-ul Astra Sports Tourer are la baza o arhitectura complet noua si usoara, ce-i permite sa cantareasca cu pana la 200 de kilograme mai putin decat modelul anterior.

Un alt punct forte al automobilului german de clasa compacta il reprezinta gama de motorizari de ultima generatie, care ofera puteri cuprinse intre 95 si 200 CP din propulsoare supraalimentate a caror capacitate cilindrica nu depaseste 1.6 litri.

Opel Astra Sports Tourer

Fiind insa vorba despre un break, principala atractie a noului Opel Astra Sports Tourer o reprezinta spatiul interior. Intr-o alta ordine de idei, soferul beneficiaza de un spatiu pentru cap cu 26 mm mai mare ca pana acum, pe cand ocupantii locurilor spate s-au ales cu extra 28 mm la nivelul picioarelor. Si despre capacitatea de incarcare a portbagajului avem numai vesti bune: pana la 1.630 de litri urca valoarea din dreptul acesteia.

La final, automobilul german se lauda si cu numeroase tehnologii de ultima ora, farurile Matrix LED aflandu-se si de-aceasta data in prim plan. O alta dotare oferita tot in premiera pentru clasa compacta o reprezinta sistemul OnStar, asistentul personal de service si conectivitate.

"Noul Astra Sports Tourer si noul Astra hatchback sunt doua parti ale aceluiasi intreg. Ambele reprezinta un progres pentru Opel si pentru clasa compacta. Alaturi de o conectivitate ultramoderna si un design revolutionar, versiunea station wagon se caracterizeaza printr-o eficienta ridicata", a precizat Dr. Karl-Thomas Neumann.

"Opel Sports Tourer este combinatia perfecta intre caracterul practic si dinamism: mai mult spatiu, greutate redusa si, in plus, echipamente si functii inovatoare si inteligente, precum hayonul cu actionare electrica care se inchide si se deschide automat printr-o usoara miscare de lovire cu piciorul. Asa ar trebui sa arate un autovehicul station wagon modern din clasa compact", a continuat cel aflat in fotoliul de CEO al Opel Group.

Opel Astra Sports Tourer

Opel Astra Sports Tourer

Opel Astra Sports Tourer

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Opel Astra Sports Tourer
mai multe