Salonul de la Frankfurt 2015: VW Tiguan debuteaza intr-o noua generatie

Salonul de la Frankfurt 2015: VW Tiguan debuteaza intr-o noua generatie
  • Volkswagen publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului Tiguan
  • Crossover-ul german este construit pe aceeasi platforma modulara precum ultimul Golf
  • Gama de motorizari include opt propulsoare turbo, cu puteri intre 115 si 240 CP
Distribuie pe Facebook

Dupa opt ani de activitate si peste 2.5 milioane de exemplare vandute la nivel global, actualul Volkswagen Tiguan isi ia ramas bun de la industria auto. O noua generatie a popularului crossover german va debuta public chiar in cursul zilei de maine, atunci cand editia cu numarul 66 a evenimentului IAA Cars isi va deschide larg portile pentru presa de specialitate din intreaga lume.

Mai pregatit ca oricand pentru lupta cu rivalii sai, noul Volkswagen Tiguan este construit pe aceeasi platforma modulara MQB precum ultimul Golf si aduce un plus de 77 de milimetri la nivelul ampatamentului.

Nu doar ocupantii locurilor spate se vor bucura insa de aceasta crestere, cea de-a doua generatie a popularului crossover german mandrindu-se inclusiv cu o capacitate de incarcare a portbagajului de pana la 1.615 litri.

Asa cum era de asteptat, cateva modificari au fost operate si la nivelul gamei de motorizari, clientii avand la dispozitie inca de la bun inceput un total de opt propulsoare supraalimentate, ce ofera puteri cuprinse intre 115 si 240 CP.

Volkswagen TiguanVolkswagen Tiguan

Informatiile exacte legate de consumul mediu de carburant sau emisiile de dioxid de carbon lipsesc cu desavarsire pentru moment, oficialii Volkswagen preferand sa se limiteze la a preciza ca noul Tiguan este mai eficient cu pana la 24% decat vechiul model.

De asemenea, tot cu aceasta ocazie aflam si ca, in functie de motorul ales, livrarea valorilor maxime se face fie care puntea fata, fie catre toate cele patru roti. Prin intermediul unei transmisii manuale sau a unei cutii automate DSG, bineinteles.

Lasam insa in urma partea tehnica si avansam rapid catre catre departamentul vizual, acolo unde cea de-a doua generatie a popularului crossover german ne intampina cu un aspect mai maturi si mai masculin, daca vrei.

Majoritatea detaliilor ce compun designul exterior au ca principala sursa de inspiratie modelele Passat si Touareg, pe cand liniile si formele ce caracterizeaza meniul interior ne duc cu gandul la acelasi Golf 7.

Din punct de vedere tehnologic, noul Volkswagen Tiguan ofera aproape toate sistemele de asistenta si siguranta pe care ti le poti imagina, incepand cu City Emergency Braking si terminand cu Google Android Auto.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Volkswagen Tiguan
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 14 Septembrie 2015