Seat a aplicat pentru numele viitorului mini-SUV. Uite cum se va numi si ce va aduce nou

Seat a aplicat pentru numele viitorului mini-SUV. Uite cum se va numi si ce va aduce nou
  • Seat pregateste deja un fratior mai mic pentru SUV-ul Ateca
  • Acesta ar urma sa se numeasca Arona
  • Mini-SUV-ul spaniolilor ar urma sa debuteze anul viitor
Distribuie pe Facebook

Seat a inaintat o cerere Biroului Pentru Proprietate Intelectuala al Uniunii Europene pentru inregistrarea numelui viitorului lor SUV, care va avea la baza modelul Ibiza.

Spaniolii de la Seat au prezentat anul acesta cu surle si trambite primul lor SUV, botezat Ateca. Masina prezentata la Salonul Auto de la Geneva si care va ajunge in showroom-uri in luna septembrie, va avea din cate se pare un fratior mai mic.

Piata SUV-urilor, ca sunt ele pur-sange, compacte sau crossovere este intr-o continua crestere, mai ales pe Batranul Continent. Din ce in ce mai multi producatori de automobile se ingramadesc sa dezvolte modele care sa le aduca profituri frumoase, iar printre acestia se numara mai nou si Seat.

Dupa Ateca, constructorul spaniol se pregateste sa prezinte lumii un al doilea SUV, de aceasta data de dimensiuni mai mici, bazat pe modelul Ibiza. Primul pas ar fi fost deja facut in momentul in care spaniolii au inregistrat la Biroul pentru Proprietate Intelectuala al Uniunii Europene numele viitorului model.

Acesta ar urma sa se numeasca Arona si isi va impresiona viitorii posesori cu o garda la sol ceva mai ridicata si un sistem de tractiune integrala Haldex. Dupa cum spuneam la inceput, acesta va avea la baza modelul Ibiza si va fi dezvoltat pe noua platforma MQB A0.

Pentru a se dovedi un competitor serios pe piata SUV-urilor, viitorul Arona ar putea veni cu o gama larga de motorizari, incepand cu un propulsor in 3 cilindri de 1.0 litru. Pentru cei care doresc ceva mai multa putere, spaniolii le va pune la dispozitie un motor de 1.5 litri TSI si unul de aceeasi capacitate cilindrica, dar diesel. Desigur, acestea doua din urma vor veni in mai multe configuratii de putere.

Desi inca nu se cunosc foarte multe detalii despre acest nou model al celor de la Seat, cel mai probabil Arona va vedea lumina zilei anul viitor, dupa cum a reiesit din mai multe declaratii ale presedintelui Seat, italianul Luca de Meo.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 August 2016