SEAT anunta primul SUV din istoria sa

SEAT anunta primul SUV din istoria sa
  • SEAT a confirmat lansarea primului crossover din istoria sa
  • SUV-ul de dimensiuni compacte va ajunge pe piata in 2016
  • Gama de motorizari ar putea fi preluata de la modelul Leon
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit in premiera mondiala in urma cu aproximativ trei ani, spectaculosul IBX Concept va primi in cele din urma si o versiune de productie.

SEAT continua seria surprizelor inaugurata odata cu prezentarea modelului Leon ST si anunta astazi lansarea primului crossover din istoria sa. Conform comunicatului de presa remis de producatorul spaniol, automobilul va fi lansat pe piata in cursul anului 2016 si va lupta pentru suprematia clasei SUV-urilor compacte.

Din pacate, informatiile oficiale cu privire la acest subiect se opresc momentan aici, insa nu ar fi de mirare ca la baza viitorului crossover de la SEAT sa se regaseasca aceeasi platforma modulara MQB ce echipeaza si noul Leon. De asemenea, tot de la ultima generatie a popularului hatchback iberic va fi preluata si gama de motorizari, viitorii cumparatori avand astfel la dispozitie propulsoare supraalimentate, atat pe benzina, cat si pe motorina.

O cutie manuala cu cinci sau sase trepte de viteze - in functie de versiunea aleasa - va fi cel mai probabil oferita in mod standard, in timp ce o transmisie automata cu dublu ambreiaj ar trebui sa fie disponibila optional. Tot pe lista cu dotari standard vom mai regasi si un sistem de tractiune fata, pe cand variantele de top ar putea veni la pachet, in mod optional, si cu un sistem de tractiune integrala.

In ceea ce priveste aspectul estetic, viitorul SUV de dimensiuni compacte al spaniolilor de la SEAT este asteptat sa preia numeroase influente stilistice de la cea mai noua generatie a hatchback-ului Leon, precum liniile proeminente de la nivelul profilului lateral sau formele angulare ce-i confera caroseriei un aspect extrem de agresiv. Si totusi, atractia principala va fi reprezentata in cazul de fata de garda marita la sol, ce va trezi posesorilor un spirit nebanuit de aventura.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 Martie 2014