Seat lanseaza noul Ateca Cupra cu 300 de cai si "unul dintre cele mai avansate propulsoare de pe piata"

  • Seat a lansat oficial noul Ateca Cupra
  • Dispune de un propulsor turbo cu 300 de cai putere
  • Debuteaza la Salonul Auto de la Geneva
Distribuie pe Facebook

La scurt timp dupa ce internetul a fost luat cu asalt de primele imagini neoficiale, constructorul spaniol de automobile a prezentat oficial noul SUV de performanta Ateca, preparat de sub-brand-ul de sine statator Cupra.

Intr-o ceremonie speciala care a avut loc la Barcelona, oficialii Seat au prezentat lumii intregi noul sub-brand de performanta Cupra si odata cu el, primul model de serie al acestuia. Este vorba despre SUV-ul Ateca Cupra, un produs unic in segmentul sau (cel putin asta sustin reprezentantii companiei).

Seat Ateca Cupra- imagini oficiale

Asa cum spuneam atunci cand primele imagini au fost scapate pe internet, acesta propune o grila frontala restilizata, prize de aer suplimentare, patru iesiri pentru sistemul de evacuare si desigur, bare de protectie cu un design mai sportiv. Totodata, toate emblemele Seat au fost inlocuite cu cele ale brand-ului Cupra.

Seat Ateca Cupra- imagini oficiale

Semn ca si zvonurile contin de cele mai multe ori un sambure de adevar, noul model al spaniolilor este propulsat de o unitate de 2.0 litri turbo, pe benzina, capabila de 300 de cai putere. Oficialii sustin ca avem de-a face cu "unul dintre cele mai avansate motoare ale momentului" si ca vine alaturi de o transmisie automata DSG imbunatatita, cu sapte rapoarte si dublu-ambreiaj.

Seat Ateca Cupra- imagini oficiale

Desigur, tractiunea este una integrala, adaptiva si foarte inteligenta. Aceasta analizeaza in timp real starea suprafetei de rulare si livreaza cuplul in functie de aderenta fiecarei roti. Mai mult decat atat, comportamentul propulsorului poate fi modificat cu ajutorul celor sase moduri de condus: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road si Cupra.

Seat Ateca Cupra- imagini oficiale

Atunci cand acesta din urma este activat, unitatea cu patru cilindri in linie raspunde mai bine la comenzi, sunetul sistemului de evacuare se schimba iar suspensia devine mai rigida. In aceasta configuratie, SUV-ul atinge 100 de km/h in 5,4 secunde si are o viteza maxima de 245 de km/h.

Publicul larg va face cunostinta cu noul Ateca Cupra la inceputul lunii martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Seat Ateca Cupra- imagini oficiale

Seat Ateca Cupra- imagini oficiale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Seat Ateca Cupra- imagini oficiale
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 22 Februarie 2018