Seria 1 si A-Class, uitati-va rivalul de moarte. Noul Audi A3 Sportback este aici!

Seria 1 si A-Class, uitati-va rivalul de moarte. Noul Audi A3 Sportback este aici!
  • A crescut in dimensiuni
  • Interiorul a primit cele mai multe imbunatatiri
  • Livrarile incep in aceasta primavara
Distribuie pe Facebook

In conditiile in care Salonul Auto de la Geneva a fost anulat, nemtii de la Audi au publicat pe internet primele informatii si imagini cu noua generatie A3. Livrarile vor debuta in Germania in aceasta primavara.

Noua generatie Audi A3 a fost lansata oficial cu putin timp in urma pe internet, Salonul Auto de la Geneva fiind anulat din cauza extinderii epidemiei de coronavirus. Constructorul din Ingolstadt a publicat informatii numai despre versiunea hatchback urmand ca zilele sau saptamanile urmatoare sa aflam cate ceva si despre A3 sedan si S3.

Audi A3

Inainte sa trecem la noutatile de design trebuie sa stii ca Audi A3 a crescut putin in dimensiuni. Modelul german masoara 4.34 metri lungime (+3 cm), 1.82 metri latime iar inaltimea a ramas la 1.43 metri. La fel si ampatamentul care masoara 2.64 metri. Volumul portbagajului este de 380 litri.

Audi A3

Actualul limbaj de design Audi se regaseste acum si pe A3, cele mai notabile modificari exterioare fiind luminile de zi Matrix LED cu 15 LED-uri distincte si jantele care pot fi comandate in dimensiuni care variaza intre 16 si 19 inch.

Audi A3

La interior regasim ceasuri de bord digitale cu display de 10.25 inch, un sistem de infotainment cu ecran central de 10.1 inch si conectivitate Apple CarPlay si Android Auto, mai putine butoane fizice si clientii au posibilitatea de a comanda o tapiterie produsa din sticle reciclate.

Audi A3

Audi A3

In ceea ce priveste gama de propulsoare, noua generatie Audi A3 poate fi comandata initial cu un motor TFSI de 1.5 litri si 150 CP sau cu unul TDI de 2.0 litri in doua configuratii de putere: 116 sau 150 de cai putere. Tractiunea integrala quattro nu este disponibila momentan, clientii fiind nevoiti sa se multumeasca deocamdata doar cu cea FWD. Oferta actuala include atat o transmisie manuala cu sase trepte cat si una automata S Tronic cu sapte rapoarte.

Audi A3

Ulterior va intra in gama un agregat pe benzina de 1.0 litru, cu trei cilindri si 110 CP, dar si unul TFSI de 1.5 litri cu sistem mild-hybrid. Acestora li se vor alatura mai tarziu alte doua variante plug-in hybrid.

Audi A3

Noul Audi A3 vine in standard cu Pre Sense Front, Swerve Assist si Lane Departure Warning, alte sisteme precum Lane Change, Exit Warnings, Cross-Traffic sau Park Assist fiind incluse pe lista de optionale.

Audi A3

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, primele exemplare vor ajunge in showroom-uri in aceasta primvara iar preturile pornesc in Germania de la 28.900 de euro pentru un A3 de ultima generatie cu motorul pe benzina de 1.5 litri.

Audi A3

Audi A3

Audi A3

Audi A3

Audi A3

Audi A3

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Audi A3
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Martie 2020