Sfarsitul unei ere. Ferrari va lansa la Geneva ultimul model de serie cu motor aspirat V12

Sfarsitul unei ere. Ferrari va lansa la Geneva ultimul model de serie cu motor aspirat V12
  • Ferrari va lansa F12 M la Salonul Auto de la Geneva
  • Acesta va fi ultimul model cu motor V12 aspirat natural
  • Ferrari F12 M va fi produs pe o perioada de cinci ani
Distribuie pe Facebook

Italienii de la Ferrari vor lansa cel mai puternic model de serie din istoria brand-ului in cadrul Salonului Auto de la Geneva. F12 M va fi in acelasi timp si ultimul Ferrari cu motor V12 aspirat natural.

Constructorul din Maranello a fost printre ultimii care au renuntat la motoarele V8 aspirate natural, in favoarea celor turbo. Acum, fortat de imprejurari, Ferrari va renunta la alt propulsor care i-a adus popularitatea de-a lungul anilor.

Vorbim despre uriasa unitate V12, care s-a regasit sub capota unora dintre cele mai legendare modele care au parasit portile uzinei italiene. Insa, Ferrari nu se desparte cu una cu doua de el.

Ferrari F12tdf

Calutul Cabrat va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie, F12 M, ultimul model de serie al producatorului cu motor V12 aspirat natural. Unitatea de 6.3 litri va dezvolta aproximativ 760 de cai putere si 690 Nm cuplu, si va plasa F12-le M mai aproape de incredibilul F12tdf. De la acesta din urma va prelua si sistemul de directie activ pentru rotile din spate.

Ferrari F12tdf

Exteriorul supercar-ului va semana in mare parte cu cel al versiunii normale F12 Berlinetta, insa va propune totusi blocuri optice restilizate, o grila noua, prize de aer redesenate si nu in ultimul rand, un interior usor schimbat. Vom regasi aici, printre altele, si sistemul de infotainment cu cele doua display-uri, imprumutat de la GT4C Lusso.

Ferrari F12tdf

Ferrari va produce F12-le M pe o perioada de cinci ani, iar intre timp va lansa si o editie limitata a acestuia, care va fi replicata in maxim 100 de unitati.

Distribuie pe Facebook
mai multe