Skoda anunta 'ceva mare' pentru Salonul Auto de la Geneva

Skoda anunta 'ceva mare' pentru Salonul Auto de la Geneva
  • Skoda anunta 'ceva mare' pentru Salonul Auto de la Geneva
  • Producatorul ceh ar putea lansat un SUV de 5 si 7 locuri
  • Modelul cu pricina va avea la baza platforma modulara MQB
Distribuie pe Facebook

Skoda a luat astazi pe toata lumea prin surprindere dupa ce a publicat pe contul sau de Facebook o imagine teaser ce anunta... 'ceva mare'.

Cea de-a 86-a editie a Salonului Auto de la Geneva se apropie cu pasi repezi, doar o luna si saptamana ramanand pana la startul marelui eveniment.

Drept urmare, nu este deloc de mirare ca mai toate companiile din industria constructoare de masini au inceput deja sa anunte din premierele pregatite pentru show-ul programat sa se desfasoara in perioada 3 - 13 martie 2016.

Printre producatorii cu pricina se numara si cehii de la Skoda, care au publicat chiar in cursul zilei de astazi o imagine care anunta "ceva mare".

Informatiile oficiale se opresc aici pentru moment, insa presa de specialitate a inceput sa vuiasca despre posibilitatea lansarii unui SUV bazat pe platforma modulara MQB si pozitionat in gama deaspura Volkswagen-ului Tiguan.

Mai mult de atat, se pare ca modelul cehilor va fi botezat Kodiak si va avea parte de doua versiuni de caroserie - cu cinci sau sapte locuri.

De asemenea, clientii SUV-ului Skoda vor avea la dispozitie doua optiuni inclusiv atunci cand va veni vorba despre tipul tractiunii. Asadar, puterea maxima va fi livrata fie puntii fata, fie catre toate cele patru roti, in functie de motorizare.

Si daca tot veni vorba despre motorizari, se pare ca noul Kodiak va imprumuta dintre propulsoarele in patru cilindri ale ultimului Superb.

Niciuna dintre unitati nu va avea o capacitate cilindrica mai mare de doi litri, motoarelor traditionale pe benzina si motorina urmand a li se alatura, conform presei de specialitate, si un sistem de propulsie hibrid.

Skoda Kodiak va debuta la Geneva cel mai probabil sub forma de concept, versiunea de serie fiind asteptata sa-si faca aparitia ulterior.

Modelul - despre care se spune ca va ajunge la vanzare la inceputul anului viitor, ar putea avea parte si de o varianta Coupe. O savoare mai sportiva, cu un design usor modificat este, de asemenea, luata in calcul de oficialii cehi.

Skoda SUV = Primul teaser

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Ianuarie 2016