Skoda anunta doua motoare noi si un sistem de tractiune integrala pentru Octavia 4 RS

Skoda anunta doua motoare noi si un sistem de tractiune integrala pentru Octavia 4 RS
  • Skoda anunta doua motoare noi si un sistem de tractiune integrala pentru Octavia 4 RS
  • Compania producatoare a publicat, chiar daca doar partial, inclusiv durata acceleratiei de la 0 la 100 km/h
Distribuie pe Facebook

Compania producatoare a publicat, chiar daca doar partial, inclusiv durata acceleratiei de la 0 la 100 km/h.

Lansata pe piata in urma cu patru luni, chiar la inceputul primaverii trecute, cea mai recenta generatie a celebrei Skoda Octavia RS a fost oferita initial doar intr-o singura varianta de motorizare. Comercializata alaturi de indicativul iV, versiunea respectiva de performanta mizeaza pe un sistem de propulsie plug-in hybrid, care combina o unitate 1.4 TSI cu un motor electric si o baterie de 13 kWh.

Disponibila intr-o configuratie ce mai cuprinde si o transmisie automata cu sase rapoarte, plus 245 CP pe puntea fata, aceasta promite sa rezolve celebra ecuatie 0 - 100 km/h intr-un timp de numai 7.3 secunde, urmand ca apoi sa accelereze pana la o viteza maxima de aproximativ 225 km/h.

Nu este insa varianta Skoda Octavia RS iV versiunea de performanta la care visai? Nicio problema: lista cu motorizari disponibile include, mai nou, si un benzinar turbo cu capacitatea cilindrica de doi litri, livrat la pachet impreuna cu o cutie manuala cu sase trepte de viteza sau, la cerere, o transmisie automata cu sapte rapoarte si, inca o data, 245 CP pusi pe asfalt de un sistem de tractiune fata.

In aceasta situatie, fisa cu specificatii tehnice promite ca acul vitezometrului sa urce pana la pragul celor 100 km/h in doar 6.7 secunde, punctul principal de atractie constand totusi, fara niciun fel de indoiala, in viteza de top de 250 km/h, dupa cum reiese din primele informatii date publicitatii.

Asa cum era de asteptat, noua Skoda Octavia RS va mai putea fi comandata si intr-o varianta 2.0 TDI, cu 200 CP in compartimentul motor. La fel ca in cazul versiunii echipate cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, aceasta lucreaza numai cu o cutie automata, dar in sapte rapoarte, care trimite puterea maxima fie catre rotile aflate pe puntea fata, fie, in mod optional, unui sistem de tractiune integrala.

Skoda Octavia 4 RS

Skoda Octavia 4 RS

Skoda Octavia 4 RS

Skoda Octavia 4 RS

Skoda Octavia 4 RS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Skoda Octavia 4 RS
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Iulie 2020