Skoda dezvaluie motorizarile noii Fabia

Skoda dezvaluie motorizarile noii Fabia
  • Noua Skoda Fabia va fi lansata la Paris
  • Modelul va oferi motoare in 3 si 4 cilindri
  • Greutatea va scadea cu pana la 65 de kg
Distribuie pe Facebook

Urmatoarea generatie a modelului Skoda Fabia va fi oferita in compania a numeroase motorizari diesel si pe benzina, atat cu trei, cat si cu patru cilindri in linie, compatibile cu normele de poluare Euro 6, anunta producatorul ceh de automobile intr-un comunicat oficial de presa.

Dupa o cariera de aproximativ sapte ani, actuala Skoda Fabia isi ia ramas bun de la lumea auto. O noua generatie a popularului model ceh de clasa compacta va fi dezvaluita in premiera mondiala chiar in toamna acestui an si promite sa se faca remarca in special prin consumul sau redus de carburant. Pentru a se achita cu brio de aceasta sarcina, inginerii producatorului detinut de Grupul Volkswagen au lucrat din greu atat la reducerea greutatii, cat si la imbunatatirea gamei de motorizari.

Conform primelor informatii, noua Skoda Fabia va cantari cu pana la 65 de kilograme mai putin comparativ cu predecesorul sau, versiunea de baza fiind livrata cu o greutate de numai 980 kilograme - valoare care nu ia in calcul si soferul. Toate propulsoarele oferite de viitoarea generatie a popularului model ceh de clasa compacta vor fi echipate in standard atat cu un sistem start-stop, cat si cu o tehnologie de recuperare a energiei cinetice, cresterea eficientiei cu pana la 17 procente nefiind astfel deloc intamplatoare.

In ceea ce priveste optiunile disponibile, noua Skoda Fabia va pune la dispozitia clientilor sai un total de sapte motoare, toate acestea fiind compatibile cu normele de poluare Euro 6. Prima pe lista, unitatea in trei cilindri 1.0 MPI ofera 60 cai putere, in timp ce varful de gama 1.2 TSI, in patru cilindri, se lauda cu 110 CP. Pentru cei care cauta automobile turbodiesel, meniul include un 1.4 in trei cilindri si trei variante de putere, de la 75 si pana la 105 CP.

Incepand cu 2015, viitoarea generatie a popularului model ceh de clasa compacta va dispune si de un model GreenLine, ce promite atat un consum mediu de carburant de doar 3.1 litri la 100 de kilometri, cat si o serie de emisii de dioxid de carbon de numai 82 grame per kilometru.

Skoda Fabia - Prima schita

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 8 August 2014