Skoda Kodiaq a fost lansat la Salonul Auto de la Paris. Uite tot ce trebuie sa stii despre primul SUV al cehilor

Skoda Kodiaq a fost lansat la Salonul Auto de la Paris. Uite tot ce trebuie sa stii despre primul SUV al cehilor
  • Skoda a lansat modelul Kodiaq la Salonul Auto de la Paris
  • Primul SUV din istoria marcii va fi disponibil pentru vanzare la finalul acestui an
  • Pretul de pornire este de aproximativ 26.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Cehii de la Skoda au prezentat cu surle si trambite modelul Kodiaq la Salonul Auto de la Paris. Primul SUV pur-sange din istoria marcii vine cu 5 sau 7 locuri si va avea un pret de pornire de aproximativ 26.000 de euro.

Popularul segment al SUV-urilor este de astazi mai bogat cu un membru, dupa ce constructorul ceh Skoda a prezentat in cadrul prestigiosului Salon Auto de la Paris modelul Kodiaq, si odata cu el, toate informatiile de care ai nevoie pentru a ti-l achizitiona.

Noua Skoda Kodiaq lansata la Salonul Auto de la Paris

Noul model este construit pe cea mai mare platforma disponibila in Grupul Volkswagen, botezata MQB, pe care o imparte cu Tiguan-ul XL. Disponibil cu 5 sau 7 locuri, noul SUV de 4,700 mm lungime va concura de la egal la egal cu Hyundai-ul Santa Fe, Kia Sorento sau Land Rover-ul Discovery Sport.

Noua Skoda Kodiaq lansata la Salonul Auto de la Paris

In ciuda proportiilor respectabile, greutatea totala a masinii este de doar 1,452 de kilograme, multumita in mare parte folosirii platformei mai sus amintite. Aceasta greutate se aplica in cazul versiunii pe benzina si tractiune fata, iar sistemul de tractiune integrala mai adauga 80 de kilograme SUV-ului Kodiaq. Desigur, in configuratia cu 7 locuri, modelul este ceva mai greu.

In ceea ce priveste exteriorul masinii, liniile si postura sunt mai agresive decat ce am vazut pana acum in gama de modele a constructorului ceh, iar desenul grilei fata si a farurilor este imprumutat de la noul Superb.

Noua Skoda Kodiaq lansata la Salonul Auto de la Paris

La interior regasim un design fresh, cu doua zone distincte pentru sofer si pentru pasagerul din dreapta, despartite de o consola centrala, a carei piesa de rezistenta este display-ul touch screen de 6.5 inch, oferit in configuratie standard.

Poate cea mai mare surpriza oferita de noul SUV este spatiul de depozitare. In varianta cu 5 locuri, clientii au la dispozitie un portbagaj cu o capacitate de 720 de litri, cu cel de-al doilea rand de scaune ridicat. Daca acestea sunt pliate, spatiul creste la 2,065 de litri, cu aproape 600 de litri mai mult decat rivalul sau direct, Hyundai-ul Santa Fe.

Noua Skoda Kodiaq lansata la Salonul Auto de la Paris

Noua Skoda Kodiaq a debutat la Paris cu o gama de motorizari formata din 5 propulsoare, disponibile in cadrul versiunilor Sportline, Scout sau Larin & Klement. In configuratia standard, SUV-ul vine cu un motor pe benzina de 1.4 litri, capabil de 123 de cai putere si 200 Nm cuplu. Acestuia i se alatura un propulsor de aceeasi capacitate cilindrica dar ceva mai puternic (148 de cai putere, 250 Nm cuplu) si care are functia de dezactivare a cilindrilor, si nu in ultimul rand un agregat de 2.0 litri si 177 de cai putere si 320 Nm cuplu.

Noua Skoda Kodiaq lansata la Salonul Auto de la Paris

Pentru cei care prefera motoarele diesel, cehii propun clasicul motor de 2.0 litri in patru cilindri, disponibil in doua configuratii de putere: de 148 de cai si 340 Nm cuplu, sau de 187 de cai si 400 Nm cuplu.

In timp ce varfurile de gama sunt disponibile doar impreuna cu tractiune integrala si cutia automata DSG in 7 trepte, motoarele oferite in nivelurile de dotare inferioare pot fi alese atat cu tractiune fata, sau integrala, dar si cu transmisia manuala in 6 trepte. Singura versiune care vine exclusiv cu tractiune fata si cutie manuala este cea de baza cu motor pe benzina.

Noua Skoda Kodiaq lansata la Salonul Auto de la Paris

Lista sistemelor de asistenta este una cuprinzatoare si include printre altele sistemul Driving Mode Select, Tow Assist, City Emergency Braking, Adaptive Cruise Control sau Lane Keep Assist.

Noul Kodiaq va ajunge in showroom-uri la finalul acestui an, iar primele exemplare vor putea fi vazute pe strada de la inceputul anului viitor. Pretul de pornire se va invarti in jurul cifrei de 26.000 de euro, iar varful de gama va costa putin peste 46.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Noua Skoda Kodiaq lansata la Salonul Auto de la Paris
mai multe