Skoda ne face cunostinta cu noul Superb. Oarecum...

Skoda ne face cunostinta cu noul Superb. Oarecum...
  • Skoda a publicat primele fotografii oficiale ale noului Superb
  • Modelul va debuta in premiera mondiala in februarie
  • Sub caroseria restilizata regasim platforma modulara MQB
Distribuie pe Facebook

Chiar daca nu va debuta public mai devreme de mijlocul lunii februarie, cehii de la Skoda nu au rezistat tentatiei de a publica multiple fotografii cu noul Superb. Fotografii care, ce-i drept, nu ne dezvaluie prea multe detalii, toate exemplarele surprinse in cadru fiind... complet camuflate.

Dupa aproximativ sase ani de activitate si sute de mii de unitati vandute, actualul Superb se pregateste de un loc caldut si binemeritat in istoria Skoda.

O noua generatie a limuzinei cehe de mare succes va fi prezentata in premiera mondiala la mijlocul lunii februarie, cu ocazia unui eveniment special organizat la Praga, in timp ce debutul public va avea loc cateva saptamani mai tarziu, in cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie 2015.

Chiar daca pana la cele doua momente cheie din cariera viitoarei Skoda Superb a mai ramas o buna perioada de timp, oficialii cehi nu s-au sfiit din a publica inca de pe acum o prima serie de fotografii si informatii de ordin tehnic referitoare la urmatoarea generatiei a limuzinei lor de mare succes.

Noua Skoda Superb

Noua Skoda SuperbNoua Skoda Superb

Din pacate, imaginile cu pricina nu ne dezvaluie foarte multe detalii notabile, acestea surprinzand mai degraba cateva exemplare complet camuflate decat versiunea finala. Este insa suficient sa aruncam o privire asupra ultimei Octavia pentru a ne face o parere initial cu privire la ceea ce ne asteapta.

Asta la nivel de exterior. Nu de alta, dar la nivel de interior putem observa fara prea mari probleme cateva dintre caracteristicile viitoarei Skoda Superb, printre care si liniile, respectiv formele panoului de bord, cateva dintre dotarile de top sau spatiul enorm de care se vor bucura ocupantii locurilor spate.

Si daca tot veni vorba despre spatiul enorm, acesta se datoreaza in special cresterii cu cateva zeci de milimetri atat a lungimii, cat si ampatamentului, ce vine la pachet alaturi de o reducere a greutatii cu cateva zeci de kilograme, rezultate in urma adoptarii platformei modulare MQB.

Informatiile oficiale referitoare la gama de motorizari lipsesc pentru moment cu desavarsire, insa suntem deja cu totii constienti ca urmatoarea generatie a limuzinei cehe de mare succes va adopta sub capota o mare varietate de motoare supraalimentate - inclusiv cu patru cilindri in linie, pe benzina si motorina.

Puterea maxima va fi livrata in functie de alegerea facuta fie catre puntea fata, fie catre toate cele patru roti. Fie prin intermediul unei transmisii manuale, fie cu ajutorul unei transmisii automate dotata cu dublu ambreiaj (DSG).

Noua Skoda Superb

Noua Skoda Superb

Noua Skoda SuperbNoua Skoda Superb

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (47) Poze Noua Skoda Superb
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Decembrie 2014