Skoda Yeti ar putea fi inlocuit de un nou model, botezat Karoq

Skoda Yeti ar putea fi inlocuit de un nou model, botezat Karoq
  • Skoda a inregistrat numele Koroq
  • Acesta ar putea fi preluat de un inlocuitor al lui Yeti
  • Noul model va fi dezvoltat pe platforma MQB
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Mlada Boleslav a inregistrat numele Karoq pentru un nou model care ar urma sa inlocuiasca SUV-ul compact Yeti. Acesta s-ar putea sa debuteze cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

Skoda isi continua expansiunea gamei de SUV-uri cu un nou model care ar urma sa il inlocuiasca pe batranul Yeti. Aceasta posibilitate nu a fost confirmata de oficialii cehi, insa SUV-ul compact se afla in serviciu din 2009 si se stie ca acestia planuiesc de ceva timp lansarea unui succesor.

Despre acest nou model, botezat Karoq, nu se cunosc prea multe detalii, inafara faptului ca va fi construit pe celebra platforma MQB a Grupului Volkswagen. Exteriorul este deocamdata invaluit in mister, insa unele voci sustin ca acesta ar urma sa imprumute mai multe elemente de la fratele mai mare Kodiaq si ca va fi practic versiunea din Mlada Boleslav a lui Seat Ateca.

Daca totusi aceasta denumire nu va fi folosita pentru un posibil inlocuitor al lui Yeti, ar putea fi utilizata pentru unul dintre celelalte doua SUV-uri pregatite de cehi pentru anul 2019. Cu siguranta vom afla mai multe despre acest nou model in saptamanile urmatoare, deoarece debutul oficial ar putea avea loc in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

Pana atunci, constructorul ceh de automobile este asteptat sa prezinte cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai primul SUV coupe din istoria companiei. Conceptul care il prefateaza se numeste Vision E si este pus in miscare de doua motoare electrice care livreaza ambelor punti aproximativ 306 cai putere. In plus, modelul in cauza mai dispune si de o autonomie de pana la 500 de kilometri.

Din punct de vedere tehnologic, conceptul Vision E propune o seama de functii si echipamente necesare rularii autonome de nivel 3, dar si cateva elemente futuriste precum portiere electrice, scaune rotative care se invart automat la deschiderea usilor, scaune rabatabile, comenzi tactile si nu mai putin de cinci display-uri diferite.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 12 Aprilie 2017