Spaniolii de la CUPRA lucreaza la un SUV coupe de performanta. Prima imagine a ajuns deja pe internet

Spaniolii de la CUPRA lucreaza la un SUV coupe de performanta. Prima imagine a ajuns deja pe internet
  • Prima imagine cu noul Cupra Terramar a fost scapata pe internet
  • Debutul oficial este programat pentru anul viitor
  • Este un SUV coupe de performanta dezvoltat pe platforma lui Ateca
Distribuie pe Facebook

Prima imagine cu noul Cupra Terramar a fost scapata pe internet, debutul oficial fiind programat pentru 2019. De la inceputul acestui an, Cupra este sub-brand-ul de performanta al spaniolilor de la Seat.

Dupa ani intregi in care a dat numele modelelor de performanta de la Seat, Cupra a devenit la inceputul acestui an sub-brand de performanta al brand-ului din Martorell. Momentul a fost marcat de un eveniment desfasurat la Barcelona, in cadrul caruia spaniolii au prezentat lumii intregi si primul model dezvoltat in noua era.

Botezat Cupra Ateca, acesta este bazat pe SUV-ul cu acelasi nume de la Seat, si propune un propulsorul de 2.0 litri turbo care livreaza ambelor punti 300 de cai putere.

Dar reprezentantii Cupra vor si modele proprii in gama, tocmai de aceea au anuntat recent ca urmeaza sa lanseze 7 astfel de modele. Unul dintre ele este un SUV coupe de performanta, pentru care spaniolii au inregistrat de curand denumirea Terramar si pe care il poti admira in premiera multumita acestei imagini scapate pe internet.

Cupra Terramar

Dezvoltat tot pe arhitectura lui Ateca, noul Cupra Terramar vine cu cateva elemente de design mai agresive dar si cu un plafon plonjat care nu ii va multumi foarte tare pe pasagerii din spate. Totodata, nu putem sa nu remarcam capota stilizata, jantele supradimensionate, prizele de aer sau grila specifica.

Asa cum spuneam mai sus, debutul oficial este programat pentru anul 2019 iar la finalul lui 2021 am putea face cunostinta si cu o versiune "civila" a lui Terramar. Cel putin asta sustine mai multe surse apropiate companiei.

"Anul viitor veti vedea prima masina desenata 100% ca un Cupra. Este gandita de la inceput ca un model cu ADN Cupra. Asta nu inseamna ca modelul Cupra Ateca nu este un Cupra. Dar pentru noi si inginerii nostri, urmatoarea masina va fi nascuta cu o filozofie 100% Cupra si va avea o identitate proprie," explica in trecut seful de design de la Cupra.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Noiembrie 2018